Tips laadpaal kopen

tips laadpaal kopen

Tips laadpaal kopen , waar moet je op letten bij het kopen van een laadpaal.In principe heb je twee mogelijkheden om je e-auto op te laden: een krachtige laadpaal of een mobiele lader voor noodgevallen .Een thuis laadpaal is zeker de veiligere, snellere en handigere oplossing om uw elektrische auto thuis op te laden.Maar welke is geschikt voor uw elektrische auto en waar kunt u deze vinden? Wij laten u zien waar u op moet letten bij het kopen.Lees verder voor nog meer tips laadpaal kopen.

  1. Waar wilt u laden?
  2. Hoe snel wil je laden?
  3. Welke lengte laadkabel is het beste?
  4. Welke eigenschappen moet uw laadstation hebben?
  5. Wil je dat je wallbox op het netwerk wordt aangesloten?
  6. Laadstation met kabel of stopcontact?
  7. Wat zijn de gemeentelijke eisen?

Waar wilt u uw elektrische auto opladen?

Thuis of onderweg Wilt u vooral thuis laden bij een laadpaal? Of reist u veel en wilt u graag gebruik maken van een mobiele laadpaal?

  • Thuis – het is het beste om een ​​permanent geïnstalleerd laadstation te gebruiken
  • Onderweg – een mobiel laadstation is hier geschikt

Een wallbox is een krachtig stopcontact voor je elektrische auto. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u hem gebruiken om snel en gemakkelijk op te laden.Met een mobiele laadpaal heeft u niet lang te maken met installaties: een mobiele laadpaal is direct inzetbaar op elk stopcontact. In tegenstelling tot wanneer je een wallbox koopt , hoef je niet na te denken met hoeveel kilowattuur je kunt opladen – het laadvermogen wordt automatisch herkend.Lees verder voor nog meer tips laadpaal kopen.

Waarom is het beter om te laden aan de laadpaal dan aan het stopcontact?

Je auto laadt veilig op aan een wallbox . De stroomkabels en zekeringen worden gespaard.
Uw elektrische auto is veel sneller weer klaar voor gebruik . Zo laad je een Fiat 500 Elektro in 1,5 uur op in plaats van 8 uur.De winkel is goedkoper . Naast de eigenlijke elektriciteit, die rechtstreeks in de accu van uw elektrische auto stroomt, heeft u ook elektriciteit nodig om de laadelementen (boordlader) te laten werken. Lees verder voor nog meer tips laadpaal kopen.

Hoe langer de laadelementen in werking zijn, hoe meer energie ze verbruiken.
Het eigen verbruik van de voertuigelektronica bij een wallbox is lager dan bij een mobile thuislader, omdat de accu met de wallbox veel sneller wordt opgeladen. De bedrijfstijd is korter en dus zijn er veel minder laadverliezen.Het is raadzaam om de mobiele thuislader alleen te gebruiken in noodgevallen

Daarnaast hervat de wallbox automatisch het laadproces, zelfs na onverwachte fouten of een totale stroomuitval. Zo kom je niet voor verrassingen te staan ​​als het batterijniveau te laag is als je aan je volgende reis begint. Lees verder voor nog meer tips laadpaal kopen.

Hoe snel moet je e-auto weer helemaal opgeladen zijn?

Hoe snel uw elektrische auto is opgeladen, hangt niet alleen af ​​van de capaciteit van de batterij, maar ook van het laadvermogen . Dit wordt bepaald door 3 factoren:

  • de nog beschikbare capaciteit van de huisaansluiting
  • de maximaal mogelijke laadcapaciteit van het laadstation
  • het maximaal mogelijke AC-laadvermogen van de auto

De zwakste schakel bepaalt het uiteindelijk bruikbare laadvermogen. Als je voor een wallbox hebt gekozen, raden we je aan om ook een installateur te raadplegen. Zo weet je zeker dat je huisaansluiting deze dienst kan leveren.Lees verder voor nog meer tips laadpaal kopen.

U bepaalt zelf hoe lang u uw elektrische auto oplaadt. Alles tussen een half uur en 12 uur is mogelijk, afhankelijk van verschillende factoren die van invloed zijn. Zo wordt de oplaadtijd beïnvloed door de buitentemperatuur en de veroudering van de accu . In principe is een laadtoestand tussen de 20 en 80 procent het beste voor de accu.

U kunt het laadvermogen echter ook instellen op basis van uw laadgedrag :

  • laad je vooral ‘s nachts , dan volstaat een wallbox van 11 kW
  • als je overdag oplaadt , wil je waarschijnlijk dat je auto snel oplaadt. Als het laadvermogen van uw auto het toelaat, adviseren wij 22 kW

Goed om te weten: laadsnelheid

De laadsnelheid is niet constant: zodra de drempel van 80 procent is bereikt, kan het laadvermogen worden verlaagd.Je kunt het zien als een glas water: eerst schenk je royaal in – maar tegen het einde vertraag je en wees je voorzichtiger zodat het glas niet overstroomt.Lees verder voor nog meer tips laadpaal kopen.

tips laadpaal kopen

Beste uit de test #1

Besen 11kW auto laadpaal | type 2 prima laadpaal en de beste uit de laadpaal test, is zeer eenvoudig te installeren.Goed materiaal, Robuuste dikke kabels,compleet en inclusief montagemateriaal.Ingebouwde DC foutbescherming met vaste type 2 stekker.Lees verder om antwoord te krijgen op de vraag welke laadpaal kopen?


easee laadpaal 3 fase 11 kw

Beste uit de test #2

De Easee Home is de meest geschikte keuze wanneer je op zoek bent naar een laadstation dat voorzien is van de nieuwste technieken en functies in combinatie met ultiem gebruiksgemak. Dit laadstation is universeel, je hoeft niet na te denken over technische specificaties.


EV box laadpaal

Beste uit de test #3

Elvi is het nieuwste laadstation van EVBox en is ontworpen met het oog op de toekomst. Die insteek uit zich vooral in een flexibel karakter van het station; door de modulaire opbouw zijn de nieuwste technologieën beschikbaar maar niet verplicht. De consument betaalt hierdoor alleen voor wat direct nodig is, met de mogelijkheid dit in de toekomst naar wens aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe auto die supersnel laadt of een verhuizing. De Elvi is er klaar voor.


wallbox laadpaal

Beste uit de test #4

De Pulsar PLUS is een handzaam laadstation dat online inzicht en load balancing biedt zonder abonnementen. De gegevens zijn inzichtelijk via een app die via WiFi of Bluetooth verbinding maakt, het aanleggen van een datakabel is hierdoor niet nodig. Het compacte design en de flexibele laadsnelheid maken de prijs-kwaliteitverhouding vervolgens erg scherp.


Hoe ver is uw e-auto van het laadstation verwijderd?

Een belangrijke vraag die wij vaak aan onze klanten stellen en die vaak wordt onderschat, is de benodigde laadkabellengte .

  • 4 meter klinkt misschien erg lang, maar in dit geval is het eigenlijk een hele korte laadkabel. 4 meter is alleen voldoende als uw elektrische auto met laadaansluiting direct naast het laadstation staat.
  • We raden een langere oplaadkabel aan voor het geval dat.
  • We ontdekten dat de meesten van jullie de voorkeur geven aan een lengte van 6 meter . Zo ben je aan de veilige kant en trek je de laadkabel gemakkelijk naar de volgende parkeerplaats.

Goed om te weten: wie installeert mijn wallbox?

Over het algemeen raden wij aan om de laadpaal te laten plaatsen door een gekwalificeerde installateur die bekend is met de eisen en normen voor het aansluiten van laadpalen .Voordat u een bestaand stopcontact gebruikt om uw elektrische auto op te laden, moet de elektrische installatie worden gecontroleerd, vooral in oudere gebouwen. Zo zorg je ervoor dat opladen op vol vermogen enkele uren veilig is.Lees verder voor nog meer tips laadpaal kopen.

Welke functies heb je nodig in een laadpaal?

Laadstations bieden nu een scala aan extra functies die het opladen van uw e-auto nog handiger maken. Bepaal zelf wat je thuis nog meer met je wallbox wilt doen – behalve de batterij opladen.

Laadstation-app
Als je altijd inzicht wilt hebben in de stroom die je hebt opgeladen en controle wilt houden over je laadprocessen, kun je dat het beste doen met een laadpaal met app, zoals NRGkick of Wallbox .

Laadstation vergrendelen:
Als u uw auto oplaadt in een flatgebouw, wilt u misschien uw laadpaal op slot kunnen doen . Dit werkt heel goed met een RFID-functie of via een app.

Factuur:
U heeft een bedrijfsauto en wenst de aangerekende elektriciteit aan uw werkgever te factureren ? In dit geval adviseren wij een laadstation met een gekalibreerde elektriciteitsmeter, een app en een RFID-functie, bijvoorbeeld van Alfen .

PV-beheer:
Wilt u uw elektrische auto direct vanaf uw eigen dak met 100% zonnestroom opladen , dan adviseren wij zonnepakketten zoals de ” Zontankset ” met de NRGkick of het Wallbox Eco-Smart pakket Pulsar .Lees verder voor nog meer tips laadpaal kopen.

Wil je dat je wallbox wordt aangesloten op het netwerk?

Als je eenmaal weet wat je laadstation moet doen, kun je kiezen hoe je het beste communiceert: via wifi, LAN, Bluetooth, mobiele data?

  • Over het algemeen biedt LAN de meest robuuste verbinding. Maar ook een stabiele WLAN-verbinding is mogelijk.
  • WLAN is vaak gevoelig voor storingen en storingen, waardoor niet altijd kan worden gegarandeerd dat alle laadstations in het netwerk zijn geïntegreerd.
  • Een moderne wallbox biedt vaak een groot aantal interfaces . Hierdoor zijn de laadpalen altijd bereikbaar.
  • Voor het overzetten van gegevens via een mobiele dataverbinding heb je een simkaart nodig . Houd er rekening mee dat de exploitanten van laadstations meestal geen simkaart leveren. Meestal krijgt u de simkaart van uw backend-operator.
  • Het is ook belangrijk welk communicatieprotocol het laadstation gebruikt om te communiceren: dit is relevant voor bedrijfsparkeerplaatsen of grote panden. We raden OCPP aan : hiermee kan het laadstation worden aangesloten op elke backend om u realtime inzicht te geven in laadprocessen.

Laadstation met stekker of vaste laadkabel?

  • Een vaste laadkabel aan de wallbox is het handigst : gewoon verwijderen, inpluggen en opladen kan beginnen .
  • De contactdoosvariant vereist ruimte aan de voorkant van de auto. Houd hier rekening mee als u een krappe garageplaats heeft. Ook laadpalen met stopcontacten vind je in onze shop.
  • Voordeel van de muurdoos met stopcontact : bescherming tegen beschadigingen. Daarom wordt de wallbox zonder kabels vooral gebruikt in openbare ruimtes. Gebruik je je eigen kabel voor het laadproces, dan pak je die meestal netjes in de kofferbak.
  • Bij een vast geïnstalleerde kabel kan het gebeuren dat deze achterblijft en vervolgens vies wordt of wordt overreden door het volgende voertuig.

Laadpaal plaatsen welke regels zijn er?

In de meeste gemeenten worden er eisen gesteld aan het plaatsen van een laadpaal voor je auto.De laadpaal op eigen terrein is geen probleem, maar een laadkabel die over de stoep ligt mag meestal niet.Informeer wat er dus mogelijk is, bij het plaatsen van een laadpaal, bij je gemeente