Thuislader

Wat kost een auto thuislader?

De prijs van een mobiele thuislader ligt tussen de 200 en de 400 euro.De prijzen zijn afhankelijk of het een 1 fase thuislader is of een 3 fase thuislader is.De materiaal waarvan de thuislader set is gemaakt bepaalt ook mede de prijs.

Wat doet een auto thuislader?

Een mobiel laadstation kan een geschikte elektrische auto opladen via stroombronnen zoals een CEE-aansluiting of een standaard stopcontact. Opladen tot 22 kW is mogelijk met een mobiel laadstation.Een mobiel auto thuislader heeft het voordeel dat je hem zonder extra installatie kosten kan gebruiken.Nog een voordeel van de mobiele thuislader is, dat je hem in noodgevallen kan gebruiken voor onderweg, daar is hij van oorsprong ook voor bedoeld.

Wat is het voordeel van een auto thuislader?

Een thuislader hoeft niet in de garage of carport te worden geplaatst. Hiermee kunt u de elektrische auto aansluiten op een stopcontact of op een CEE-aansluiting. Opladen is mogelijk tot 22 kW.


Veiligheid – Veilig opladen onderweg
Een mobiel laadstation biedt met zijn besturingseenheid en geïntegreerde beveiligingen een goede basis voor veilig opladen onderweg. Bescherming tegen diefstal en manipulatie behoort ook tot de eigenschappen van een goede mobiele laadunit. Met antidiefstalbeveiliging vergrendelt het voertuig de laadconnector, waardoor het onmogelijk is om deze te stelen. Een beveiliging tegen manipulatie zorgt ervoor dat het laadvermogen alleen door de gebruiker kan worden geregeld.

Verminder effectief laadtijden
Goede mobiele laadstations herkennen automatisch de aangesloten adapter en stellen de hoogst mogelijke laadstroom in . De laadstroom kan dan alleen handmatig door de gebruiker naar beneden worden geregeld. .

Mobiliteit en flexibiliteit
Voor mobiel gebruik moet een laadstation vooral robuust zijn . Als u in binnen- of buitenland op alles voorbereid wilt zijn, moet u letten op een grote verscheidenheid aan adapters van de betreffende fabrikant. Met een muurbeugel kan een mobiel laadstation worden omgebouwd tot wallbox en kunnen hoge installatiekosten worden vermeden door gebruik te maken van bestaande stroomaansluitingen.

Altijd je wallbox / laadstation bij je
De compacte mobiele opladers passen eenvoudig in de elektrische auto en u kunt uw elektrische auto overal opladen waar een stopcontact aanwezig is. Of het nu op het werk, in het vakantiehuis, op de camping, in hotels of in de garage thuis is, met een mobiel laadstation kunt u uw elektrische auto altijd en overal opladen.

Er zijn overal stopcontacten
Er zijn namelijk veel meer stopcontacten in de wereld dan laadstations of benzinestations. Dankzij de meegeleverde of optioneel verkrijgbare adapters kunnen mobiele laadstations eenvoudig op veel verschillende soorten stopcontacten worden gebruikt. Of het nu aan een CEE 16A of 32A hoogspanningsstopcontact is, aan een 230V blauw campingstopcontact of aan het overal beschikbare huishoudstopcontact, u kunt uw elektrische voertuig met een mobiel laadstation bij bijna alle stroombronnen opladen.

Eenvoudige en voordelige montage van de mobiele wallbox
Voor optimaal gebruik van een mobiele laadpaal is een 16A CEE stopcontact voldoende om uw elektrische auto met 11kW op te laden. Het volledige laadvermogen met 22kW vereist een 32A CEE-stopcontact. Een van deze bekende rode hoogspanningscontactdozen is al op veel plaatsen verkrijgbaar of kan door een elektricien heel goedkoop achteraf worden aangebracht. Daarnaast kan de mobiele wallbox ook gebruikt worden op een 230V campingstopcontact met 3,6kW laadvermogen of, in geval van nood, met beperkt vermogen op elk 230V huishoudstopcontact.

Wat is het nadeel van een mobiele thuislader?

Langzaam laden met de mobiele lader

Met je mobiele laadstation laad de elektrische auto erg langzaam op.Moet je onverwacht een keer weg , dan is het snel laden met de mobiele laadstation er niet bij.Het beste is om een vaste laadpaal te installeren.

Overbelasting door mobiele lader

Het nadeel van een mobiele thuislader is dat de groep waar de mobiele thuislader op word aangesloten overbelast kan worden, met uitschakeling van die groep tot gevolg.Oplossing kan zijn om een speciale groep aan te laten leggen alleen voor je mobiele thuislader.

Geen vaste plek voor mobiele lader

De mobiele auto lader heeft geen vaste plek, en kan makkelijk bij het afkoppelen van de elektrische auto vergeten worden om terug gelegd te worden waar hij hoort(kofferbak), zodat bij een noodgeval er geen mobiele auto lader is om je elektrische auto aan op te laden.

Snel kapot

De auto lader kan snel kapot gaan door het vele gebruikt, de stekker word veelvuldig in en uit het stopcontact gedaan, en doordat de lader geen vaste plekt heeft en vaak rondslingert in de garage is de kans dat hij kapot groter dan een vaste laadpaal.

Geen kostenberekening

Met de mobiele lader is het niet eenvoudig om de laadkosten van de elektrische auto bij te houden.Wel is het mogelijk om een stekker met een kWh meter er in te plaatsen en daar je mobile laadstation in te doen, zo kun je eventueel je laadkosten declareren.

Thuislader en warmteontwikkeling

Bij een mobiele laadstation moet je goed op warmte ontwikkeling letten.De wandcontactdoos waar je de mobiele laadstation in doet, zit meestal buiten en is onderhevig aan vocht wat de contacten aantast.Als je de mobiele laadstation dan in dat stopcontact doet, waarvan de contacten zijn aangetast en roest vorming optreed, dan kan er warmte ontwikkeling optreden met brand of letsel tot gevolg.Let dus vooral in het begin van het laden of er onderdelen die extreem warm worden.

Wat is het verschil tussen een wallbox en laadstation?

Een laadstation maakt meestal deel uit van de laadinfrastructuur in een openbare ruimte zoals op straat of bij rustplaatsen.Wallboxen daarentegen vind je vaker in niet-openbare ruimtes, bijvoorbeeld in je eigen garage of op privé parkeerplaatsen.De wallbox is een andere naam voor een laadpaal voor thuis.

Welk stopcontact voor je auto thuislader?

Je elektrische auto laden kan tegenwoordig bijna altijd aan een huis-tuin-en-keuken stopcontact. Dat heet in vakjargon Mode 2-laden. De in de laadkabel verwerkte In Cable Control Box (ICCB) zorgt voor de stroomregeling en beschermt tegelijk tegen oververhitting, ten minste bij beperkt laden.Het is verstandig om je elektrische auto niet op vol vermogen te gaan laden, dit kan tot overbelasting op de groep waar hij op is aangesloten, met uitval tot gevolg.

Mobiele thuislader instellen

De mobiele autolader heeft meestal meerdere standen waarmee hij de elektrische auto kan opladen.De standen variëren van 8A/10A/13A/16A.

In Nederland zijn de meeste wandcontactdozen beveiligt met een 16 ampère veiligheid(zekering/automaat).Als er op de groep waar je de auto lader op aansluit al 10 ampère loopt door andere apparaten, en je hebt de mobiele thuislader op 10 ampère ingesteld dan loopt er al 20 ampère en gaat je beveiliging uit door overbelasting.Loopt er weinig stroom door die groep bijvoorbeeld 3 ampère kun je hem gerust instellen op 10 ampère.Stel de thuislader nooit op 16 ampère in, je belast de groep tot zijn maximale en op ten duur gaat er iets kapot(stopcontact/stekker)met brand tot gevolg.Mocht je een aparte groep voor je thuislader hebben, dan is het raadzaam om hem op 13 ampère in te stellen.

Auto thuislader kopen

Welke laadconnector is nodig?

 • Controleer deaansluiting van uw voertuig. Er zijn pluggen.
 • De Europese standaard stekker is de type 2 stekker.
 • Type 1 pluggen worden af ​​en toe nog geïnstalleerd in Aziatische en Amerikaanse modellen.

Kabellengte van de mobiele thuislader?

Controleer voor je koopt of de kabellengte van je favoriete laadstation lang genoeg is om hem op de parkeerplaats aan te sluiten op je auto. Het kan nodig zijn stopcontacten te verplaatsen of te verlengen met een extra kabel.

Auto thuislader kopen checklist?

 • Kabellengte: Controleer voor je koopt welke kabellengte je nodig hebt.
 • Ip waarde:ligt je mobiele thuislader let dan op de waterdichtheid van je thuislader
 • Instelbaar laadvermogen: door het laadvermogen aan te passen, kan het stroomverbruik worden beperkt.
 • AC-foutbeveiliging: laadstation beschermd tegen AC-storingen!
 • DC-foutbeveiliging: laadstation beschermd tegen DC-fouten!
 • Bescherming tegen diefstal en manipulatie: belangrijk voor openbare aanrekening.
 • Elektriciteitsmeter : Een elektriciteitsmeter kan worden gebruikt om het elektriciteitsverbruik te documenteren
 • App-bediening: bedien het laadstation via je smartphone.
 • Adapters inbegrepen: Zijn adapters inbegrepen in de leveringsomvang.

Thuislader tips

Om thuis snel en veilig je auto op te laden hebben wij de volgende tips:

 • Kijk goed naar de staat van het stopcontact waar je je thuislader in stopt(vocht ouderdom )
 • Ga niet maximaal 16 ampère laden (tenzij aparte groep)
 • Is het buiten of binnen (IP waarde thuislader)

De beste thuisladers top 5

Kijk voor de beste thuisladers die wij voor jou gevonden hebben, en kijk zelf welke auto thuislader het beste bij jou situatie past.


thuislader

Mobiele thuislader thuis kopen

Door middel van de Mobiele Thuislader Type 2 Mennekes vanaf Stopcontact EU – 16A – Fase 1 kun je je elektrische auto met Type 2 (Mennekes) stekker opladen vanaf je normale stopcontact (220-240V). De laadsnelheid van de thuislader is in te stellen in de laadsnelheden 8A/10A/13A/16A zodat je je stroomnetwerk niet volledig hoeft te belasten. Ook is de regelunit voorzien van een overlaadfunctie, waardoor deze stopt met laden zodra de accu van de auto vol is. Daarnaast blijft hij altijd op de juiste spanning door de low-voltage en over-voltage bescherming.


pro ev moebiele thuislader

Pro EV mobiele thuislader kopen

Door middel van de Pro EV Mobiele Lader Type 2 Mennekes vanaf Stopcontact EU – 16A – Fase 1 kun je je elektrische auto met Type 2 (Mennekes) stekker opladen vanaf je normale stopcontact (220-240V). De laadsnelheid van de thuislader is in te stellen in de laadsnelheden 8A/10A/13A/16A zodat je je stroomnetwerk niet volledig hoeft te belasten. Ook is de regelunit voorzien van een overlaadfunctie, waardoor deze stopt met laden zodra de accu van de auto vol is. Daarnaast blijft hij altijd op de juiste spanning door de low-voltage en over-voltage bescherming.


EV4U mobiele thuislader

EV4U mobiele thuislader kopen

Door middel van de EV4U Mobiele Thuislader Type 2 Mennekes vanaf stopcontact EU – 16A – Fase 1 kun je je elektrische auto met Type 2 (Mennekes) stekker opladen vanaf een normaal EU stopcontact (220-240V).
Door middel van de regelunit kun je de laadsnelheid instellen in verschillende standen (8A/10A/13A/16A). Met 16A zul je het snelste opladen (3,7 kW). Het voordeel van het instellen van de laadsnelheid is dat je er hier mee voor kunt zorgen dat je het stroomnetwerk thuis minder belast. Hierdoor heb je dan ook geen dure aanpassingen in de meterkast nodig!


purpose thuislader

Purpose mobiele laadstation kopen

De kabel heeft een lengte van 5 meter, hierdoor kunt u makkelijk om uw auto heen om te laden.De maximale laadsnelheid is in te stellen van 6A (1380w) tot 16A (3680w). U kunt zelf de laadsnelheid bepalen om het aan te laten sluiten bij de belasting van uw groep. Is de groep leeg? Dan kunt u snel laden, is de groep al gevuld met een koelkast of een wasdroger, dan kunt u de lader iets lager zetten.

Veel elektrische auto’s worden geleverd met een 10A (2300w) thuislader, terwijl laden met 16A (3680w) alle elektrische auto’s mogelijk is. Zo laadt u dus 60% sneller.Een sterke behuizing, per ongeluk over de lader rijden is dus geen probleem.De achterkant van de lader heeft een ophangmogelijkheid, hierdoor is de lader aan de muur op te hangen.CE-keurmerk, dus veiligheid staat voorop


green cell powerccable

Green cell laadstation kopen

De GC EV PowerCable 3,6 kW Schuko Type 2 mobiele oplader is perfect voor het opladen van elektrische autos en plug-in hybrides. Nu kunt u uw auto opladen met een gewoon stopcontact. De GC-kabel van 5m eindigt met de meest voorkomende Type 2-stekker, waardoor uw EV vrij kan worden aangesloten op elk laadstation in Europa. Door de verstevigde kabelconstructie kunt u hem tot wel 10.000 keer aansluiten. Het garandeert jarenlang werk en weerstand tegen mechanische schade en spatten. Het is compatibel met volledig elektrische autos en hybriden die zijn uitgerust met Type 2-stekkers.

Auto thuislader voor vakantie

Wil je je mobiel laadstation ook op vakantie gebruiken, om je elektrische auto te laden of in geval van een noodgeval, let er dan op om een eventuele reisstekker mee te nemen.Let op bij het kopen van de reisstekker of die voor 16 ampère geschikt is, anders moet je je mobiele laadstation lager instellen dan de reisstekker aankan, dit om eventuele warmte ontwikkeling tegen te gaan.Ook is het raadzaam om een eventuele verlengsnoer mee te nemen zodat je je elektrische auto kan laden vanaf elke plek.

Ga je gebruikt maken van je mobiele laadstation op vakantie, stel de thuislader eerst op een laag Amperage in om eventueel stroomuitval te voorkomen.Advies is om er even bij te blijven als je elektrische auto begint met laden om te kijken of er geen onderdelen van de lader of wandcontactdoos warm worden.

Hoe mobiele thuislader gebruiken?

Gebruikt je auto thuislader alleen in noodgevallen op vakantie, of op een laag laadvermogen.De mobiele laadunit is geschikt om op 16 ampère te laden, maar dat is de elektra groep waar de wandcontactdoos op zit, maximaal belasten.Advies is als het mogelijk is om op 13 ampère te laden, met een nog langere laadsessie tot gevolg.Daarom is het advies om een vaste laadpaal te installeren, en de mobiele laadunit alleen in noodgevallen te gebruikten.

Auto thuis lader opbergen

Om je mobiele laadstation op te bergen is het raadzaam dat je hem in een opbergtas voor een auto thuislader opbergt.Als je hem los opbergt in je auto of in je garage dan is de kans op beschadigen van je snoer of je laadstation met eventueel letsel tot gevolg.Als je je thuislader veelal buitengebruikt is het raadzaam om de auto lader regelmatig te controleren op beschadigingen, hou met het kopen van een thuislader dus ook rekening of je hem veel buitengebruikt of niet.


Blaupunkt P1PM2T2 Mobiel laadstation

Blaupunkt 16A laadstation met opbergtas

Blaupunkt P1PM2T2 Mobiel laadstation elektrische auto Type 2 16 A 3.7 kw lader.Prachtige autolader met opberg koffer, je kunt je mobiele laadstation nu goed en beschermd opbergen.


Hoe auto thuislader in regen gebruiken?

Voordat je een auto thuislader gaat kopen is het raadzaam om te bekijken hoe je je mobiele lader gaat gebruiken, gebruik je je mobiele laadstation alleen in de garage, waar je geen vocht hebt, of gebruik je hem alleen bij een buiten stopcontact.Op je mobiele thuislader staat een IP waarde, die waarde geeft aan hoe goed hij beschermt is tegen vocht.Wij adviseren om bij buitengebruikt voor minimaal IP 44 te kiezen.