Bevestigingspaal voor laadpaal

Op zoek naar een bevestigingspaal voor laadpaal?Wil je je laadstation of wallbox niet aan de muur bevestigen of heb je daar geen mogelijkheid toe, dan kun je hem ook aan een bevestigingspaal of montagezuil bevestigen. Dit geeft u meer flexibiliteit als het gaat om de installatielocatie, of het nu in de garage, oprit, voor het huis, op de parkeerplaats van de klant of op andere binnen- en buitenlocaties is.

Als u ruimtebesparend twee voertuigen naast elkaar wilt opladen, kunt u een dubbele standaard gebruiken, die geschikt is om twee laadstations rug aan rug op slechts één standaard te monteren. Statieven, ook wel steles genoemd, zijn geschikt voor de flexibele bevestiging van laadstations en wallboxen in particuliere en commerciële ruimtes.

Op welke hoogte moet de laadpaal worden geïnstalleerd?

De laadunit dient op een hoogte van 1,20 m boven het maaiveld te worden geplaatst, omdat deze dan gemakkelijk te hanteren is. De afstand tot het voertuig moet tussen 0,50 m en 1,50 m liggen.Houd ook rekening met het monteren van de bevestigingspaal voor laadpaal, of er ook nog accessoire op de bevestigingspaal voor laadpaal worden gemonteerd.

Aan welke kant moet de laadunit worden bevestigd?

Als het gaat om de vraag waar de wallbox moet worden geïnstalleerd , geldt het volgende: bevestig de wallbox altijd aan de kant waar de aansluiting van de auto zich bevindt. Bovendien moet je er altijd voor zorgen dat de wallbox niet in de buurt van brandbare, licht ontvlambare of zelfs explosieve objecten wordt geïnstalleerd.

Bevestigingspaal voor laadpaal

Bevestigingspaal voor laadpaal

De zuil is gemaakt van gerecycled Azobé hardhout en is hol van binnen, waardoor alle bekabeling uit het zicht kan worden verwerkt, zo wordt een mooi, luxe en duurzaam alternatief geboden voor alle beschikbare laadstations die doorgaans aan de muur worden bevestigd. Struikelen over de laadkabel tussen de auto en het huis, behoort daarmee tot het verleden.


Wat is de ideale plek om de wallbox te installeren?

Een heel belangrijke vraag. Het antwoord hangt echter af van verschillende factoren. Dit zijn vooral structurele aspecten. Montage aan een wand vereist bijvoorbeeld zijn draagvermogen. Als dat niet het geval is, moet mogelijk een montagezuil worden gebruikt. Er moet ook worden nagedacht over de vraag welke bekabeling er eventueel al aanwezig is. Als er een buitenruimte wordt gepland voor de installatie van het laadstation, moet ook rekening worden gehouden met de invloed van het weer. Permanente blootstelling aan de zon en constante regen zijn geen voordeel voor een hightech apparaat.

Indien er op de gewenste plaats geen stroomaansluiting aanwezig is, zou deze aangelegd moeten worden. In dit kader is het ook belangrijk om de aanvoer in de verdeelkast te controleren en indien nodig aan te passen.Moet er een tussenmeter komen zodat het elektriciteitsverbruik voor het opladen van de eigen auto – of de auto van iemand anders als de laadpaal verhuurd is – inzichtelijk kan worden gemaakt? Ook voor de plaatsing van een wallbox is de aanwezigheid van een hoogspanningsaansluiting een voordeel.

Als eerst de kabels voor zware stroom moeten worden gelegd, worden ook de installatiekosten gemaximaliseerd, zoals voorbeelden 1 en 2 laten zien.Maar ook de laadkabel speelt een rol bij de plaatsing van de wallbox. De lengte moet voldoende zijn en ook een beetje reserve bieden.
Overigens is het ook logisch om de wallbox aan de kant te monteren waar de aansluiting van de auto zich bevindt. Zo voorkom je struikelgevaar.

Hoeveel kost de installatie van de wallbox?

Het is meestal niet voldoende om een ​​muurdoos te kopen en deze vervolgens aan een muur, stele of carport te monteren. Er is geen ontkomen aan om de installatie door een gespecialiseerd elektrotechnisch bedrijf te laten uitvoeren. De gemiddelde kosten liggen hier tussen de 500 en 1.500 euro. Deze kunnen echter aanzienlijk hoger zijn als er extra werkzaamheden moeten worden verricht. Dit is het geval wanneer bijvoorbeeld een aardlekschakelaar ontbreekt of de elektriciteitsleidingen verouderd zijn.

Ook ontstaan ​​er extra kosten als de voeding vervangen moet worden omdat de afstand tussen de meterkast en het laadstation te groot is. Af en toe zijn er ook muurdoorbraken, die ook kostbaar blijken te zijn. Als er nieuwe bedrading nodig is, men moet ook aan de toekomst denken en rekening houden met eventuele toekomstige vereisten. De daadwerkelijke bevestiging van de wallbox aan de muur of stele daarentegen is een kleinere kostenfactor.

Montage bevestigingspaal voor laadpaal zelf doen

Om de kosten van het plaatsen van een laadpaal zo laag mogelijk te houden kun je ook dingen zelf doen zoals het plaatsen van de bevestigingspaal voor de laadpaal.Lees hier onder in ons stappenplan hoe te werk te gaan.

Montage Bevestigingspaal voor laadpaal stappenplan

Montage Bevestigingspaal voor laadpaal stap 1

Controleer voor dat je begint met de montage bevestigingspaal voor laadpaal of alle componenten zijn geleverd en compleet zijn.Lees de handleiding van de onderdelen goed door en volg eventueel opmerking goed op

Montage Bevestigingspaal voor laadpaal stap 2

Op de plek waar de laadpaal moet komen graaf je een gat die groot en diep genoeg is om de sokkel van de montage te plaatsen.De diepte van het gat hangt af van de grootte van de montagezuil van de laadpaal.

Montage Bevestigingspaal voor laadpaal stap 3

Breng nu de voedingskabel van de laadpaal door de voet en door de bevestigingspaal voor laadpaal.Let goed op bij het doorvoeren van de kabel dat je de kabel voor de laadpaal niet beschadigd.Hou iets overlengte in de kabel, dit maakt het plaatsen makkelijker en als je later fouten maken bij het aansluiten heb je nog iets reserve.

Montage Bevestigingspaal voor laadpaal stap 4

Zet de montagezuil nu rechtop in het gat en meet alles nog een keer na, en kijk of de hoogte waar de laadunit op word bevestigd nog steeds de juiste hoogte is.

Montage Bevestigingspaal voor laadpaal stap 5

Maak het gat nu dicht met zand.Hou tijdens het dichtgooien van het gat goed in de gaten of alles nog waterpas staat.

universele montagepaal

Bevestigingspaal voor laadpaal

De universele paal die gebruikt kan worden voor de bevestiging van een EV wandlader, geschikt voor alle merken wandladers en overal te plaatsen.Makkelijk zelf te plaatsen aan de hand van ons 5 stappenplan