Laadkabel opbergen

Laadkabel opbergen wat is de beste manier?Welke manieren om uw EV-oplaadkabel veilig te houden, en hoe laadkabel opbergen?Daar lees je hier alles over.Lees verder om antwoord te krijgen op de vraag: hoe laadkabel opbergen?Met de laadkabel kunt u uw elektrische auto opladen aan particuliere of openbare laadstations of zelfs aan het stopcontact. Bij de meeste openbare laadpalen in Europa heb je een kabel nodig om je auto op te laden. Daarom kunt u de laadkabel meestal heel lang gebruiken. Dus hoe onderhoud je deze belangrijke tool om er het maximale uit te halen?Lees verder voor nog meer laadkabel opbergen tips.

Wat u kunt doen om de levensduur en duurzaamheid van uw EV-oplaadkabel te verlengen

Kies eerst een geschikte kabel. Kies het juiste type connector (1 of 2) voor uw elektrische voertuig en de juiste stroomsterkte voor uw voertuig. Koop een kabel die ten minste het maximale AC-laadvermogen van uw voertuig kan opladen. Het kopen van een kabel met een hogere nominale waarde is ook acceptabel en zelfs voordelig voor toekomstig gebruik. Als je elektrische auto bijvoorbeeld 7,2 kW aan kan, is een kabel die 11 kW levert ook een goede keuze. Uw auto laadt nooit meer op dan hij kan bevatten. Bekijk hier de EV-specificaties voor uw voertuig .

Een andere beslissing die u moet nemen voordat u uw EV-oplaadkabel aanschaft, is het kiezen van de juiste lengte. Bereken de afstand vanaf het laadstation thuis of vanaf het gebruikelijke laadstation dat u gebruikt om er zeker van te zijn dat de afstand voldoende is voor veilig laden. Gebruik de kabel niet te strak bij het opladen van uw elektrische auto.

Voor laadstations die geen geïntegreerde kabel hebben, raden we je ten zeerste aan om de kabel altijd te verwijderen als je klaar bent met opladen aan beide kanten. Koppel eerst de kabel aan de voertuigzijde los en daarna aan de stationszijde. Dat geldt ook voor de draagbare laadkabels die je aan huishoudelijke stopcontacten kunt gebruiken. Laat ze niet in het stopcontact zitten als ze niet in gebruik zijn.

Laadkabel opbergen binnen

Een goede opslag is een van de belangrijkste stappen voor een lang leven. We raden aan om de kabel in een opbergtas te bewaren om het niet per ongeluk te beschadigen. Een opbergtas maakt het gemakkelijk om de kabel te vervoeren en op te bergen, zelfs in de kofferbak van uw auto. Het stelt u ook in staat om de pinnen in de connectorstekker schoon en droog te houden, wat erg belangrijk is voor optimale prestaties. Vocht en vuil in de contacten kunnen ervoor zorgen dat de kabel niet meer werkt en dit is de meest voorkomende storingsoorzaak bij EV-laadkabels.Lees verder voor nog meer laadkabel opbergen tips.

Als dit gebeurt, moet u de kabel meer dan 24 uur op natuurlijke wijze laten drogen. Probeer het niet sneller te drogen door het naast een open haard te plaatsen of een heteluchtpistool te gebruiken. De meeste laadkabels zijn voorzien van de toegekende IP-certificering, die meestal tot op zekere hoogte beschermt tegen vuil en spatwater.

Tas voor laadkabel type 2 – onze tip

Onze tip voor een kabeltas is een speciale tas die ook aan de achterwand van de stoelen of de zijwanden van de kofferbak kan worden bevestigd. De tas kan met een klittenbandsluiting bijna overal in de kofferbak worden bevestigd en is daardoor bijzonder goed bereikbaar.


laadkabel opbergen

Laadkabel opbergen koffer

In deze superhandige kofferbaktas van ProPlus kun je al jouw spullen kwijt. Je hoeft je tijdens de rit nooit meer zorgen te maken over losliggende voorwerpen in je kofferbak. De tas heeft één groot hoofdvak en is gemaakt van zacht tapijt. Verder is de tas voorzien van klittenband aan de onderzijde zodat hij niet schuift tijdens het rijden.


Laadkabel opbergen opbergtas

De opbergtas is bedoeld om uw laadkabel netjes en schoon mee te kunnen nemen in de achterbak van uw elektrische auto. De tas heeft twee grote voordelen. Uw laadkabel blijft netter/schoner en deze is makkelijker mee te nemen dan een losse kabel in de achterbak. Een losse laadkabel komt al gauw in de knoop te zitten of raakt beschadigd. Met deze laadkabel opbergtas houdt u uw producten netjes. Dankzij een waterbestendige coating blijft uw laadkabel voor een elektrische auto ook nog eens droog. 

laadkabel opbergen

laadkabel koffer

Laadkabel opbergen koffer

De laadkabel opberg koffer is bedoeld om de auto laadkabel ordenlijk en schoon mee te kunnen nemen in de kofferbak van uw elektrische auto. De opberg koffer voor laadkabel heeft twee grote voordelen. Uw laadkabel blijft netter/schoner en is makkelijker mee te nemen dan een losse kabel in de auto achterbak. Een losse laadkabel komt al gauw in de knoop te zitten of raakt beschadigd.Zo word laadkabel opbergen gemakkelijk gemaakt.


Laadkabel opbergen buiten

Als de kabel buiten wordt opgeborgen, raden we aan deze niet voor langere tijd aan direct zonlicht bloot te stellen of op de grond te laten liggen, zodat deze niet in contact kan komen met regen. Zorg er ook voor dat de oplaadkabel niet gedraaid of overmatig geknikt is tijdens opslag. Ideaal om je kabel buiten op te bergen is een houder/haak en blinde aansluiting om de kabel aan de muur te hangen. Zo blijft de kabel droog, goed bereikbaar en dichtbij je elektrische auto.Lees verder voor nog meer laadkabel opbergen tips.

Laadkabel opbergtas

De voordelen van laadkabel tas

Hoewel een laadkabel ook losjes in de kofferbak kan worden opgeborgen, maakt een draagtas het leven van een e-mobile bestuurder gemakkelijker. Sommige kabels worden geleverd met een zakje wanneer u ze koopt. Als je een oplaadkabel zonder hoesje hebt, raden we aan om in een hoesje te investeren, omdat een hoesje de levensduur van je kabel aanzienlijk kan verlengen. Ordelijk opbergen verkleint de kans op knikken of schuren van de kabel.

Dankzij een tas heb je ook meer orde in de kofferbak en bespaar je jezelf het ontwarren van de kabel, wat onvermijdelijk gebeurt wanneer de laadkabel los in de koffer wordt vervoerd. Als je meerdere laadkabels bij je hebt, weet je ook meerdere verwarde kabels te ontwarren, wat niet meer nodig is als elke kabel zijn plaats heeft in een laadkabeltas. Afgezien daarvan is een kabel in een draagtas praktischer om te vervoeren en gemakkelijker om de kofferbak te veranderen als twee elektrische auto’s in het huishouden de kabel delen.Lees verder voor nog meer laadkabel opbergen tips.

Tips voor het kopen van een laadkabel tas

Als je op zoek bent naar een tas voor je laadkabel, let dan op de volgende eigenschappen zodat je daadwerkelijk tevreden bent met de aankoop:

Laadkabel opbergen maat opbergtas:
De grootte van de opbergtas is het belangrijkste kenmerk. De perfecte tas is groot genoeg om de laadkabel zonder veel moeite en tijdrovend oprollen op te bergen, maar niet te groot zodat de buitenafmetingen passen in de daarvoor bestemde uitsparing in de kofferbak of niet te veel ruimte in beslag nemen de auto. Een iets grotere tas kiezen kan zinvol zijn als je naast de e-oplaadkabel ook handschoenen of adapters in de tas wilt opbergen. Over het algemeen zijn er ronde, rechthoekige of vierkante zakjes voor laadkabels te koop. Een selectie van oplaadkabeltassen in verschillende vormen vindt u hier .

Afhankelijk van de lengte en sterkte van de kabel waarvoor je een tas zoekt, moet de draagtas verschillende afmetingen hebben. Sommige fabrikanten geven aanbevelingen voor welke kabellengte en sterkte hun oplaadkabeltassen passen. Als dit niet het geval is of als u aan de veilige kant wilt blijven, moet u de afmetingen van uw opgevouwen kabel als richtlijn gebruiken. Rol of vouw de kabel zoals gebruikelijk op en meet de hoogte, breedte en lengte van de tas.

Als je e-car een aangewezen plek heeft voor het opbergen van de laadkabel, zorg er dan ook voor dat de tas er niet te groot voor is.

Materiaal en verwerking:
Als de levensduur van een draagtas belangrijk voor je is, let dan bij de aankoop ook op de afwerking en het materiaal van de oplaadcassette. Idealiter is de tas gemaakt van een duurzaam, robuust materiaal dat tegelijkertijd niet te zwaar is. De naden moeten dubbel gestikt en netjes zijn uitgevoerd, zodat ze niet opengaan of scheuren, zelfs niet onder intense belasting. Overgangen en hoeken dienen te worden verstevigd of voorzien van randbescherming. Zorg er ook voor dat ritsen en klittenbandsluitingen een robuuste indruk maken.

Functies:
Terwijl sommige tassen puur voor opslag zijn, hebben andere een handvat waardoor ze een handige draagtas zijn voor oplaadkabels voor elektrische auto’s. Net als de rest van de tas, moet het handvat stevig zijn en idealiter aan de tas worden genaaid, niet gelijmd, omdat opgenaaide handvatten minder snel van de tas loskomen.

Simpele tassen bestaan ​​uit slechts één groot vak voor de oplaadkabel, maar er zijn ook modellen die naast het hoofdvak extra vakken of zijvakken hebben. Deze extra opbergruimte aan de binnen- of buitenkant biedt ruimte voor handschoenen, adapters, poetsdoeken of een kleine bezem, wat erg praktisch is. Oplaadkabeltassen met onderverdeling zijn ook ideaal voor het opbergen van diverse kleine onderdelen naast de kabel.

Praktische vakken voor je oplaadkabel
Niet alleen tassen die speciaal zijn ontworpen voor het opbergen en vervoeren van laadkabels van e-cars zijn hiervoor geschikt. Andere universele tassen of tassen die oorspronkelijk voor een ander doel zijn ontwikkeld, zijn ook ideaal voor het opbergen van uw laadkabel en eventueel andere kleine onderdelen voor uw elektrische voertuig. Een selectie van deze tassen en speciale oplaadkabeltassen hebben wij hier voor u samengesteld:

laadkabel opberg tas

Laadkabel opbergtas

Laadkabel opbergen , deze opbergtas voor type 2 laadkabels of draagbare type 2 thuisladers. 39×7 cm ideaal om je laadkabels in je auto op te bergen.Nooit meer los slingerende laadkabels


laadkabel opbergen design koffer

Laadkabel design opbergtas

De Zamba luxe kofferbak organizer maakt een einde aan alle rommel in je kofferbak, deze luxe laadkabel opbergkoffer is mooi afgewerkt, en zorgt ervoor dat de laadkabels netjes en overzichtelijk opgeborgen worden. Klap de leren kofferbak organizer simpelweg open en zet de compartimenten vast met de klittenband strips. Je kunt met deze koffer ook al je boodschappen en spullen overzichtelijk en netjes opbergen!


Laadkabel opbergen de Ophanghaak

EV-kabelhouders zijn er in alle soorten en maten. Houd je oplaadkabel georganiseerd met een Wallbox-muurbevestiging of ophanghaak. Met de ophanghaak voor laadkabels houd je je laadkabel netjes en opgeruimd, zowel tijdens het opladen als bij het opbergen. Je bevestigt de ophanghaak aan de muur, zo houd je je laadkabel netjes opgerold. Kabelhouders zijn onmisbare accessoires voor je e-charger, omdat je hiermee je kabel aan de muur kunt opbergen en niet op de vloer. Kabelhouders, haken en bevestigingen variëren van enkele haken waar u uw oplaadkabel omheen lust, tot oplossingen waar u de kop van de oplader in een houder kunt plaatsen.

Met een houder voor je wallbox heb je geen laadkabels meer die in de knoop zitten of vuil zijn en hierdoor gaat je laadkabel ook langer mee. In combinatie met een wallbox stekkerhouder kun je zowel de kabel als de stekker netjes opbergen tijdens en na het opladen. En dat allemaal in stijl. De meeste kabelhouders zijn gemaakt van 2 mm dik 304 roestvrij staal of aluminium en zijn verkrijgbaar in zwarte of witte poedercoating.


laadkabel ophanghaak

Laadkabel Ophanghaak

Met deze stevige haak hangt u de laadkabel van uw Wallbox netjes op en voorkomt u schade. Eenvoudig te monteren: boren, schroeven en klaar! Zo struikelt u nooit meer over een laadkabel en blijft de laadkabel schoon.

Auto Laadkabels Opbergen: Tips en Slimme Alternatieven

In een wereld waar elektrische voertuigen steeds gebruikelijker worden, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de praktische aspecten van het bezitten van een elektrische auto. Een van die aspecten is het opbergen van de laadkabels in je auto. In dit artikel bespreken we handige tips voor het opbergen van auto laadkabels en verkennen we alternatieven om je voertuig netjes en georganiseerd te houden.

Waarom aandacht besteden aan auto laadkabels?

Elektrische voertuigen bieden talloze voordelen, maar het correct opbergen van de laadkabels is net zo belangrijk. Een ordelijke opbergmethode bevordert niet alleen een opgeruimde auto, maar zorgt er ook voor dat de laadkabels goed onderhouden blijven, wat de levensduur ten goede komt.

Tips voor het opbergen van auto laadkabels

1. Ophang Haken voor Auto’s:

Installeer speciale ophang haken in de kofferbak van je auto. Deze haken zijn ontworpen om laadkabels netjes op te bergen zonder dat ze in de knoop raken. Ze zijn handig en nemen minimale ruimte in beslag.

2. Auto Laadkabel Tas:

Investeer in een speciale autolaadkabel tas. Deze tassen zijn ontworpen met het oog op draagbaarheid en praktisch gebruik. Ze hebben vaak aparte compartimenten voor verschillende kabels en accessoires.

3. Gebruik Kabelbinders:

Bundel de laadkabels samen met herbruikbare kabelbinders. Dit houdt niet alleen de kabels georganiseerd, maar voorkomt ook dat ze beschadigd raken tijdens het transport.

4. Ingebouwde Kabelorganizers:

Sommige auto’s worden geleverd met ingebouwde kabelorganizers in de kofferbak. Controleer of jouw voertuig deze handige functie heeft en maak er optimaal gebruik van.

5. DIY Opbergoplossingen:

Overweeg doe-het-zelf opbergoplossingen, zoals het gebruik van opbergboxen, manden of elastieken om de laadkabels op hun plaats te houden. Creativiteit kan leiden tot efficiënte oplossingen.

Alternatieve Oplossingen voor Auto Laadkabels Opbergen

1. Muurmontage in de Garage:

Voor thuisladen, monteer haken aan de muur in de garage om de laadkabel netjes op te hangen wanneer deze niet in gebruik is.

2. Opvouwbare Laadkabels:

Kies voor opvouwbare laadkabels. Deze nemen minder ruimte in beslag wanneer ze worden opgeborgen en zijn handig voor onderweg.

3. Geïntegreerde Laadstations:

Sommige oplaadstations voor thuis bieden geïntegreerde opbergruimte voor laadkabels. Dit minimaliseert rommel en zorgt voor een gestroomlijnd oplaadproces.

Conclusie

Het correct opbergen van auto laadkabels is essentieel voor een gestructureerde en georganiseerde rijervaring. Of je nu op zoek bent naar handige ophang haken, speciale autolaadkabel tassen of andere opbergoplossingen, er zijn talloze manieren om je laadkabels geordend te houden.

Vergeet niet om regelmatig je laadkabels te inspecteren op slijtage en beschadigingen. Met de juiste opbergmethoden blijven je laadkabels in topconditie en ben je altijd klaar voor een soepele laadervaring. Ontdek de beste manieren om je auto laadkabels op te bergen en maak van elke laadsessie een moeiteloze ervaring.