Laadpas kopen

Wat is voor mij de beste laadpas?

Laadpas kopen?Welke laadpas moet ik kopen?Een laadpas kopen voor Europa, of een laadpas kopen voor Nederland.Wat is voor mij de beste laadpas, lees hier alles over welke soorten laadpassen er zijn, en wat je er mee kan, en krijg antwoord op de vraag welke laadpas is het beste voor mij.

Welke laadpas moet ik kiezen?

Welke laadpas moet ik kiezen, een Laadpas met abonnement of een laadpas zonder abonnement.Het verschil in een laadpas met abonnement of een laadpas zonder abonnement zit meestal in de gunstige tarieven en de startkosten van de laadsessies.Dus afhankelijk van je ,,laad stijl” is het raadzaam om goed de laadpassen te vergelijken.Laad je je elektrische auto veel bij openbare laadpalen dan is een laadpas met abonnement misschien voordeliger, laad je je elektrische auto alleen in noodgevallen op dan is een laadpas zonder abonnement misschien voordeliger.Dus bij een laadpas kopen is het goed om te weten hoe je je elektrische auto laad.Lees verder om nog meer informatie te krijgen over welke laadpas kopen.

Laadpas voor de elektrische auto: wat kun je ermee?

Maar wat is nu precies de functie van de laadpas voor de elektrische auto? Enerzijds wordt de kaart gebruikt om te registreren bij het laadstation. Als dit niet gebeurt, vloeit er geen stroom. Aan de andere kant wordt de laadpas gebruikt om het tankproces te betalen . De chauffeur ontvangt dus de rekening voor het opladen.Het gebruik van laadpassen is echter niet beperkt tot openbare laadpalen. Want soms heb je misschien een laadpas nodig als je je elektrische auto via de home wallbox thuis van stroom wordt voorzien . Authenticatie via de kaart moet ervoor zorgen dat onbevoegden hun voertuig niet kunnen tanken. Vooral in garages van appartementsgebouwen kan zo’n extra beveiliging handig zijn .

Als je je elektrische auto wilt opladen bij een laadpaal, heb je vaak een laadpas nodig. Er zijn momenteel meer dan 200 aanbieders, dus niet elke kaart werkt bij elk laadpunt. Omdat de exploitanten van de laadpalen verschillende betaalsystemen gebruiken, zijn er grote verschillen in laadkosten, afhankelijk van de aanbieder. Om deze reden moet de keuze van de laadpas zorgvuldig worden overwogen.

Hoe laadpas kopen?

Laadpas kopen ,zo werkt het,gebruikers kunnen eenvoudig en snel hun eigen laadpas online aanvragen. Het is alleen nodig om je aan te melden bij een aanbieder. Om dit te doen, moet de gebruiker naar de website van het bedrijf van zijn voorkeur gaan en het juiste contactformulier invullen. De elektriciteitsleverancier stuurt de laadpas vervolgens binnen enkele dagen naar het opgegeven adres.

Laadpas kopen? Wat is de beste laad laadpas

De beste laadpassen die wij aanbevelen om te kopen zijn de laadpassen van Vandebron en Coolblue voor de particulier en de MKB laadpas voor de zakelijke markt. De laadpaal passen hebben allemaal hun voor en nadelen, maar zijn over het algemeen allebei even goed.

vandebron laadpas kopen

Laadpas Vandebron

 • Lage maandelijkse abonnementskosten
 • Geen extra kosten per laadsessie
 • Gratis laadpas of sleutelhanger
 • Handig overzicht van je laadkosten
 • Maandelijks opzegbaar
 • Laden bij alle openbare laadpalen in Nederland en een groot deel van Europa

laadpas kopen coolblue

Laadpas Coolblue

 • Opladen bij meer dan 175.000 laadpunten in heel Europa
 • Altijd vaste tarieven in Nederland. Ook voor snelladen.
 • Altijd inzicht in je verbruik en facturen
 • Geen starttarief bij het afnemen van een laadpas abonnement
 • Mogelijkheid tot automatisch verrekenen met je werkgever

laadpas kopen mkb brandstof

Laadpas MKB

Zakelijke laadpas

 • Eén pas voor tanken, laden, parkeren en wassen.
 • 100% fiscusproof, op één verzamelfactuur.
 • Handige apps
 • Altijd laden met 100% Nederlandse groene stroom
 • Laden op 200.000+ laadpunten door heel Europa
 • Al jouw laadbeurten maandelijks op één overzicht

Kan ik laden zonder laadpas?

Er zijn laadpalen van fastned waarbij je kan betalen met je pinpas, maar over het algemeen heb je een laadpas nodig om je elektrische auto op te kunnen laden.Het voordeel van een laadpas is, datr je een maandelijkse overzicht krijgt met de laad sessies en zo makkelijk is te verwerken voor je administratie en belasting.Tevens kunnen de laadsessies goedkoper uitvallen met een laadpas, omdat de laadpas aanbieder eventueel goedkopere tarieven aanbied.

Kun je met een laadpas overal laden?

Om je elektrische auto overal op te kunnen laden heb je een laadpas nodig.Voor de meeste publieke en openbare laadpalen heb je een laadpas nodig.Dus wil je zonder zorgen met je elektrische auto gaan rijden is het verstandig om een laadpas te kopen, zodat je ook al laad je je auto alleen thuis op aan je eigen laadpaal, in noodgevallen toch kan laden bij een publieke laadpaal. Als je alleen in noodgevallen willen laden dan is het raadzaam om een laadpas te kopen zonder abonnement, dan betaal je alleen de startkosten per laad sessie.

Waar kan ik gratis elektrisch laden?

Zo kun je je  elektrische auto opladen  bij diverse supermarkten waaronder de Lidl en de Aldi. Ook bij de IKEA is dit al mogelijk. In de toekomst zullen er steeds meer gratis laadpalen verschijnen, dit om meer klanten te lokken naar winkelcentra.

Waar laad je auto het goedkoopst op?

Je laad je elektrische auto nog steeds het goedkoopst thuis op bij je eigen laadpaal.Je komt thuis van je werk en je hebt je eigen laadpaal tot je beschikking, dus heb je de mogelijk om (ruim)thuis te komen met de capaciteit die je hebt is het raadzaam om je elektrische auto bij je eigen laadpaal thuis op te laden

Welke laadpalen app’s zijn er?

Er zijn de volgende app’s voor het reizen van laadpaal naar laadpaal, en om je reis uit te stippelen zodat je nooit zonder lege accu komt te staan.

 • PlugShare
 • Chargemap
 • Chargeprice
 • Sygic
 • ChargeFinder
 • FastNed
 • Tesla
 • Smoov 

Laadpas nodig bij thuis laden?

Om thuis je elektrische auto bij je eigen laadpaal op te laden heb je in principe geen laadpas nodig.Er zijn laadpalen die je wel kan instellen voor een laadpas. De voordelen van een laadpaal met laadpas, is dat je makkelijk je laadsessies inzichtelijk hebt en je dit eventueel makkelijk kan declareren bij je werkgever.Je laadpas kan ook dienen als sleutel van je laadpaal, je moet de laadpas aanbieden aan je laadpaal anders start hij de laadsessie niet.

Welke laadpas voor mij?

Welke laadpas het beste bij jou past hang helemaal van je situatie af.Rij je veel op de snelweg met je elektrische auto en laad je je auto veel op bij de snellader, dan is het aantrekkelijk om te kijken naar een laadpas met een goedkoop tarief voor de snellader. Er zijn ook laadpassen waar je geen abonnement nodig hebt, maar dan betaal je elke keer een starttarief als je je laadpas gebruikt om je elektrische auto op te laden.Het is goed om te weten voordat je je laadpas gaat kopen, hoe en waar je je elektrische auto oplaad.Kijk hieronder voor de Laadpas kopen checklist.

Laadpas vergelijken

Bij het laadpas kopen is het raadzaam om van te voren diverse aanbieders te vergelijken.De verschillende laadpassen hebben diverse eigenschappen.Voor het kopen van een laadpas hebben wij een laadpas kopen checklist gemaakt.Kijk waar je op moet letten bij het laadpas kopen.

Laadpas kopen checklist

Waar op letten bij laadpas kopen, is een veel gestelde vraag bij het kopen van een elektrische auto of laadpaal.Wij hebben hieronder een checklist gemaakt die handig kan zijn bij het kopen van een laadpas. Voordat je een laadpas gaat kopen, moet je ook al weten of je vaak bij een snellader laad, of toch meer bij een openbare laadpaal, de onderlinge laadkosten verschillen, en als je daar rekening mee houd bij het kopen van een laadpas kan dit aanzienlijk in de laadkosten schelen.

 • Wat zijn de maandelijkse kosten van de laadpas
 • Wat zijn de kWh kosten bij een  publieke laadpunten
 • wat zijn de kWh kosten bij een snellader
 • Wat zijn de kWh kosten in het buitenland
 • Wat is het starttarief

Laadpas of app?

Of je de plastic laadpas of de app gebruikt bij openbare laadpalen is een persoonlijke beslissing. Als je altijd aan dezelfde laadpaal oplaadt, ben je sneller met de kaart. Als je constant op verschillende plaatsen aan het laden bent, kun je beter de app gebruiken.Lees verder om zien waar je op moet letten bij een laadpas kopen.

Laadpas in het buitenland

Sommige laadpalen in het buitenland hebben speciale kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden. Er zijn in het buitenland openbare laadpalen die een zogenaamde blokkeringsvergoeding in rekening brengen als je langer dan 240 minuten (4 uur) aan een laadpaal staat. Hiermee moet je rekening houden met een toeslag van € 0,10 per minuut.

Voor een reis naar het buitenland met je elektrische auto is het raadzaam om van te voren uit te zoeken wat de eigenschappen van je laadpas in het buitenland zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.Check bij je laadpas aanbieder wat de tarieven zijn, zodat je niet voor verrassing komt te staan bij de laadpaal.Neem altijd je mobiele thuislader met een eventuele reisstekker mee zodat je laadpas niet werkt je in ieder geval een alternatief hebt.

Hoe werkt opladen met een laadpas?

 • Sluit de elektrische auto met de laadkabel aan op het laadstation.
 • Houd de laadpas voor de lezer van het laadstation.
 • Het opladen begint automatisch.
 • Om het laadproces te beëindigen, houdt u de laadpas weer even voor de lezer.

Wat kost het laden bij een openbare laadpaal?

De kosten bij het laden bij een openbare laadpaal met je eigen laadpas zijn meestal opgebouwd uit de volgende kosten:

 • kW uur prijs
 • Startprijs laadsessie
 • onderhoud en installatie kosten
 • Laadpas abonnement

Wat is een laadpaal met een backoffice systeem

Een backoffice systeem is meestal gekoppeld aan je laadpaal of laadpas. Het backoffice systeem van je laadpas houd een overzicht van al je laadsessies bij, zodat je makkelijk en eenvoudig je laadkosten kan declareren.

Welke laadpas voor hybride?

Een laadpas voor een hybride auto is de zelfde laadpas als voor een volledig elektrische auto.Er zijn aanbieders van laadpassen die een gecombineerde laadpas hebben, dus een laadpas en een tankpas.Let dus goed op bij het laadpas kopen voor een hybride auto wat de voordelen van een gecombineerde laadpas zijn ten opzichte van een normale laadpas. Over het algemeen worden de hybride auto’s meestal thuis aan de thuislader geladen.Let dus goed op bij een laadpas kopen wat de eigenschappen van de laadpas zijn.

Laadpas of druppel

Wat is het verschil tussen een laadpas of een druppel?Nou het antwoord is:Er is geen verschil.Het voordeel van een druppel is dat je hem aan je sleutelbos kan doen, zodat als je je elektrische auto wil opladen de ,,laadpas” altijd dicht bij de hand hebt.Het gebruik van de laadpas en druppel verschilt niet.

Waar laden met de laadpas

Met de meeste laadpassen kun je terecht bij de volgende plaatsen

Snelladen met de laadpas

De meeste snelladers staan langs de snelweg of in de buurt van de snelweg.Bied je laadpas aan bij de snellader en je elektrische auto is binnen een hele snelle tijd tot 80 procent geladen.Na het aanbieden van je laadpas bij de snellader worden de kosten automatisch verrekend.

Laadpas en een openbare laadpaal

De openbare laadpaal is meestal een 11 kW laadpaal of een 22 kW laadpaal.De meeste openbare laadpalen staan bij de grotere parkeerplaatsen of bedrijven.Na het aanbieden van je laadpas zal je elektrische auto beginnen met laden.Als de auto is volgeladen, bied je je laadpas aan, en de afrekening volgt via de laadpas en zul je op je maandelijkse factuur terugzien.

Thuis laden met de laadpas

Met je laadpas je eigen laadpaal activeren is mogelijk, het voordeel is dat je de laadpaal kan vergrendelen en zo beschermd is tegen onjuist gebruik.Het tweede voordeel is dat als je je laadpas gebruikt voor je eigen laadpaal en je rijd je auto zakelijk, je het verbruik makkelijk kan bij houden.

Is een laadpas veilig

Een laadpas is een pas zonder pincode, dus bij verlies of diefstal kan de laadpas zonder moeite worden gebruikt, in de praktijk valt het mee, omdat bij de meeste laadplekken camera’s staan.Een alternatief kan zijn om in plaats van een laadpas kopen een laad tag te kopen, deze laadtag is makkelijk aan je sleutelbos te bevestigen en zal je minder snel kwijtraken dan een laadpas.

Zakelijke laadpas kopen

Als je ondernemer bent en je rijd een elektrische auto, dan is het verstandig om een zakelijke laadpas te hebben.Met de zakelijke laadpas heb je al je laadsessies overzichtelijk in 1 factuur.De laadpas van MKB brandstof beschikt ook over een automatische koppeling met je boekhoudpakket, zo heb je er geen omkijken meer naar.Ook bied de zakelijke laadpas diverse voordelen.

laadpas kopen mkb brandstof

Laadpas MKB

Zakelijke laadpas

 • Eén pas voor tanken, laden, parkeren en wassen.
 • 100% fiscusproof, op één verzamelfactuur.
 • Handige apps
 • Altijd laden met 100% Nederlandse groene stroom
 • Laden op 200.000+ laadpunten door heel Europa
 • Al jouw laadbeurten maandelijks op één overzicht

Welke laadpas kopen voor op vakantie

Als je op vakantie gaat met je elektrische auto, is het raadzaam om van te voren uit te zoeken wat je beperkingen zijn van je laadpas, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.De meeste laadpassen worden wel geaccepteerd in Europa maar toch is het handig om van te voren te weten wat de laadkosten zijn en eventuele start kosten.Ook is het handig om je mobiele thuislader mee te nemen samen met een reisstekker, mocht je problemen hebben met je laadpas in het buitenland dan kun je in ieder geval je elektrische auto laden met je mobiele thuislader.