Laadkabel Spiraal

Wat is een type 2 spiraalkabel?

Een laadkabel spiraal is een speciale vorm van laadkabel Type 2. Een spiraalkabel type 2 is strak opgerold en wordt gebruikt om de elektrische auto op te laden. Door de sterke wikkeling hangt de spiraallaadkabel altijd in de lucht en ligt niet op de grond. Type 2 spiraalkabels zijn meestal ontworpen voor 1-fase laden, maar er zijn ook enkele 3-fase modellen .

Waarom een ​​type 2 spiraalkabel kopen?

Type 2 spiraalkabels zijn , zonder ze eraf te halen, meestal slechts 1,50 meter lang. De laadkabel spiraal kan echter soms tot 5 meter lang worden verlengd. Hierdoor kan de laadkabel zich aanpassen . Daarnaast hangt een laadkabel spiraal in de lucht en ligt niet op de grond. Hierdoor wordt de laadkabel spiraal niet vuil. Na gebruik hoeft de opgerolde kabel niet meer opgerold te worden, zoals bij normale laadkabels. Je trekt gewoon aan de stekker en legt de spiraalkabel in de kofferbak of waar je de kabel gewoonlijk opbergt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een type 2 spiraalkabel?

Er zijn een paar punten waar u op moet letten bij het kopen van een Type 2 spiraal laadkabel . We hebben de belangrijkste aankoopcriteria voor je op een rijtje gezet:

De lengte van de opgerolde kabel:
Je moet vooraf duidelijk zijn of je de spiraal laadkabel alleen thuis of onderweg wilt gebruiken . Als de laadkabel alleen thuis wordt gebruikt, is een korte kabel voldoende. In de regel parkeer je je e-car altijd op dezelfde plek en in het beste geval is dit ook waar de wallbox zich bevindt . Wil je echter flexibel onderweg zijn en vaak onderweg je elektrische auto opladen, dan is een lange laadkabel zinvol.

De verwerking
Let ook op de verwerking van de type 2 spiraalkabel. Hier zou men moeten onderzoeken welke materialen zijn gebruikt. Daarnaast dient de type 2 spiraalkabel zo te worden verwerkt dat deze robuust is en er niets kan gebeuren als er iemand overheen loopt of rijdt.

De bescherming
Een uiterst belangrijk punt is dat de laadkabel spiraal waterdicht moet zijn . Daarnaast dient de type 2 laadkabel aangepast te worden aan het handvat zodat er geen water kan binnendringen. Als de spiraalkabel niet waterdicht is, kan dit tot zeer gevaarlijke ongevallen leiden .

De kleur
Geen absolute must, maar wel een voordeel als de spiraalkabel een signaalkleur heeft . Een zwarte oplaadkabel kan gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Hierdoor bestaat het risico dat voetgangers bij het opladen in het openbaar over de spiraalkabel kunnen struikelen.

Bekende fabrikanten van laadkabel spiraal
Wanneer u een type 2 spiraalkabel voor de elektrische auto koopt, kunt u beter vertrouwen op bekende fabrikanten en niet op goederen zonder naam. Bekende fabrikanten zijn bijvoorbeeld Electric Ways of Phoenix Contact .

Met hoeveel vermogen kan de e-auto worden opgeladen?

Het belangrijkste is om te weten met hoeveel vermogen de elektrische auto kan worden opgeladen. Als je de auto maar met 1 fase kunt opladen, heeft alleen een 1-fase type 2 laadkabel zin. Tenzij je in de nabije toekomst een andere of nieuwe elektrische auto wilt kopen, die in 3 fasen kan worden opgeladen. Anders moet u altijd gebruiken wat het voertuig kan en dus altijd het maximale gebruiken 

laadkabel spiraal

De beste spiraalkabel

Deze premium Lanova laadkabel is gemakkelijk en snel te gebruiken in combinatie met alle voertuigen met een Type 2 aansluiting aan de auto zijde.De Laadkabel wordt geleverd inclusief een opbergtas.Premium kwaliteit, marktconform geprijsd.Lanova garandeert de kwaliteit van haar laadkabels door alleen de beste materialen te gebruiken. Zo is elke plug uitgerust met warmte verspreidend kunsthars, een vlam dovend materiaal in de hoogste brandklasse: VO.


Type 2 spiraalkabel – de voor- en nadelen

Hier hebben we alle voor- en nadelen van de type 2 spiraalkabel voor u op een rij gezet:

Type 2 spiraalkabel: voordelen

 • Ligt niet op de grond
 • Wordt niet vies
 • Kan worden uitgebreid tot een bepaald punt

Type 2 opgerold snoer: Nadelen

 • Hij hangt ,Het is altijd in de ,,lucht”
 • Als u oplaadt bij openbare laadstations in de buurt van voetgangerspaden, moet de voetganger eroverheen klimmen of rondlopen
 • Als het laadcontact aan de verkeerde kant zit, moet je de opgerolde kabel gebruiken om over de elektrische auto te gaan om hem op te kunnen laden. Hierdoor komt er veel spanning op de kabel

Er kan dus gesteld worden dat type 2 laadkabel spiraal een aantal voordelen hebben. De laadkabels zijn zeer robuust , nemen opgerold niet veel ruimte in beslag en besparen tijd bij het opruimen. Bovendien kunt u de opgerolde kabel tot een bepaald punt uittrekken . Doordat de laadkabels opgerold zijn, liggen ze nooit op de grond en worden ze dus ook niet vies. Wat hier als nadeel zou kunnen worden gezien, is dat voetgangers bij openbaar opladen over de kabel moeten stappen of om het laadstation heen moeten lopen . Al met al is een spiraalkabel echter een goede aankoop , zeker als je graag flexibel omgaat met de lengte van de laadkabel Met hoeveel vermogen kan de e-auto worden opgeladen?

Het belangrijkste is om te weten met hoeveel vermogen de elektrische auto kan worden opgeladen. Als je de auto maar met 1 fase kunt opladen, heeft alleen een 1-fase type 2 laadkabel zin. Tenzij je in de nabije toekomst een andere of nieuwe elektrische auto wilt kopen, die in 3 fasen kan worden opgeladen. Anders moet u altijd gebruiken wat het voertuig kan en dus altijd het maximale gebruiken .

spiraal laadkabel

Deze Ratio coiled (gekrulde, gedraaide) laadkabel is geschikt voor elektrische auto’s met een type 2 (ook wel Mennekes genoemd) IEC 62196-2 aansluiting aan de zijde van de auto.


Type 2 spiraalkabel 1-fase

De ype 2 spiraalkabel 1-fase is uitgerust voor 1-fase laden met 230V, 7,2kW en 32A. De 1 fase spiraalkabel is over het algemeen verkrijgbaar in verschillende lengtes. Hier kunt u kiezen tussen 5 meter of 7,5 meter. Deze spiraalkabel heeft een type 2 stekker aan de voertuig- en laadstation zijde.Het is verstandig om een IP54 laadkabel te kopen . De spiraalkabel is getest volgens IEC 62196-2. Het heeft ook een rubberen beschermkap met ophanging. Door de flexibele lengte van de spiraalkabel heb je meer bewegingsvrijheid.

Type 2 spiraalkabel 3-fase

De Type 2 spiraalkabel 3-fase heeft meestal een maximale lengte van 5 meter. Het laadvermogen is ook 22 kW met een maximale laadstroom van 32 A. Type 2 stekkers zijn geïnstalleerd aan de voertuig- en laadstation zijde . Deze laadkabel spiraal heeft standaard conforme connectoren , die zijn getest volgens de IEC 62196-2 norm.

Spiraal laadkabel 11kw type 2

Spiraalkabels met Type 2 stekkers zijn bijzonder gebruiksvriendelijk, de spiraalvorm bespaart het gedoe van het oprollen van de kabel. Het tijdrovende en vaak vervelende oprollen van de kabel na het opladen is niet meer nodig en de overtollige kabel hangt niet meer op de grond tijdens het opladen. De 11kW Type 2 laadkabel spiraal biedt bescherming tegen vuil en vocht en vergemakkelijkt het opladen.

De Type 2 11kw spiraal laadkabel is geschikt voor voertuigen die een maximaal laadvermogen hebben tot 11 kW en laden via 3 fasen, maar laden met 1 of 2 fasen is ook mogelijk als de e-car een Type 2 stopcontact heeft. De spiraal laadkabel type 2 11kw kan gebruikt worden bij openbare laadpalen of bij de home wallbox met type 2 stopcontact.

Spiraal laadkabel 22kw type 2

laadkabel spiraal met Type 2 stekkers en een 7 meter lange kabel zijn geschikt voor bijna alle elektrische auto’s. Vrijwel elke elektrische auto heeft een type 2 stekker waarmee het voertuig tot wel 3 fasen kan worden opgeladen. De 7 meter lange kabel heeft 2 x Type 2 stekkers die zonder vast geïnstalleerde kabel op elk laadstation kunnen worden aangesloten. Met de 7 meter type 2 kabel laad je via 1, 2 of 3 fasen met 16 A tot maximaal 32 ampère.

Vrijwel alle autofabrikanten in Europa gebruiken een Type 2-stekker voor het opladen via wisselstroom (AC) voor hun elektrische auto’s. Ongeacht of het voertuig 1-fase of 3-fase kan opladen, elke type 2-kabel van 7 m kan worden aangesloten op een wallbox of openbaar AC-laadstation.

type 2 spiraal laadkabel

Productbeschrijving

 • Efficiënt laden op 22 kW
 • Spiraal (Coiled) kabel, waardoor kabel niet op de grond hangt tijdens laden
 • Hitte bestendig door speciaal gehard, mat plastic
 • Ergonomisch design met anti slip en stevig handvat
 • IP54 bescherming maakt de kabel waterproof en bestendig tegen vuil