Mennekes laadkabel

Mennekes laadkabel kopen?

Bijna geen enkele e-auto heeft af fabriek een laadkabel aan boordTesla is trouwens niet de enige die terughoudend is met het leveren van laadkabels: bijna geen enkele fabrikant rust zijn e-auto’s uit met alle laadkabels en adapters af fabriek. Als u uw elektrische auto – regelmatig of in geval van nood – moet opladen via een externe stroombron, moet u op tijd weten wat er mogelijk is en welke kabels en stekkers erin passen.

Hoe snel en efficiënt een e-car oplaadt, hangt af van drie factoren: de laadmogelijkheid, het laadsysteem in de auto en de kabel-stekkercombinaties. Klinkt eenvoudig, maar de duivel zit in de details als het gaat om e-mobiliteit . Voorbeeld: Als de wallbox op een ongunstige manier in de ondergrondse parkeergarage is geïnstalleerd, kan de mennekes laadkabel voor sommige autotypes te kort zijn. Dan kun je er niet omheen om een ​​extra, langere laadkabel l te kopen.Wij vertellen hier waar je op moet letten bij een mennekes laadkabel kopen.

Wat is een Mennekes laadkabel?

Mennekes is een fabrikant van stekkers en connectoren. Wanneer er bij elektrische auto’s over een “Mennekes” stekker gesproken wordt dan gaat dat over de mennekes laadkabel met 7 polige stekker.De mennekes laadkabel is de Europese standaard laadkabel voor het opladen van elektrische auto’s.

Mennekes Type 2 laadpaal

De verbinding tussen e-auto en laadpaal
Een Mode 3 laadkabel is een verbindingskabel tussen de laadpaal en de elektrische auto. Met de MENNEKES mode 3, type 2 laadkabel kunt u alle voertuigen met een type 2 stekker – de MENNEKES type 2 stekker is standaard in Europa – eenvoudig aansluiten op openbare laadstations of op wallboxen met laadstopcontacten.In spiraalvorm of als gladde variant – de laadkabels zijn van robuuste kwaliteit en absolute duurzaamheid.

Stekkers en koppelingen zijn gegoten, waardoor ze zelfs door een auto kunnen worden overreden zonder te breken. De inkapseling helpt ook bij warmteafvoer, isolatie en trekontlasting van de kabel. De kabels zijn beschermd tegen stof en water. Koppelingen zijn standaard voorzien van beschermflappen om vuil en vocht binnenin te voorkomen.

Mennekes spiraal laadkabel type 2

De spiraalkabel is is een mennekes laadkabel geschikt voor alle voertuigen met een type 2 stekker. Dee mennekes laadkabel kan worden aangesloten op openbare laadstations / wallboxen met een laadstopcontact voor laadvermogens tot 11 kW.Dankzij de mennekes laadkabel van vier meter laad je je auto ook op moeilijk bereikbare plaatsen of over een grote afstand. Door de spiraalvorm kan de kabel worden aangesloten zonder de grond te raken. Zo is de type 2 laadkabel goed zichtbaar als hij in het stopcontact zit en wordt hij niet vies. Bovendien heeft hij het voordeel dat hij kan worden opgeborgen om nog meer ruimte te besparen.

Wat is een type 2 oplaadkabel?

De standaardstekker bij uitstek voor het opladen van elektrische auto’s: Een 3-fase type 2 laadkabel, die zich inmiddels heeft bewezen als de Europese standaard . Vrijwel alle openbare laadpalen hebben inmiddels een stopcontact voor type 2 laadkabels. Dit is ook een voordeel voor de private sector, waar laadvermogens tot 22kW mogelijk zijn.

Waarom een ​​Type 2 oplaadkabel kopen?

De 3-fase type 2 laadkabel voor elektrische auto’s is niet voor niets een van de meest populaire uitvoeringen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Zoals hierboven al vermeld, behalen de type 2-stekkers een hogere prestatie en laden ze het elektrische voertuig dus veel sneller op.

Een ander voordeel is het gemakkelijke plugproces . De pluggen zijn extreem robuust en kunnen niet gemakkelijk worden beschadigd. Om ervoor te zorgen dat het laadproces niet wordt gehinderd door onbevoegden of dat de kabel niet wordt gestolen, kan de type 2-stekker tijdens het laadproces worden beveiligd tegen uittrekken.

Mennekes thuislader

Opladen aan een stopcontact met een MENNEKES mode 2 laadkabel voor opladen aan een stopcontact
Met een mobiele mode 2-laadkabel, ook wel “noodlaadkabel” genoemd, kan een elektrisch of hybride voertuig worden opgeladen aan elk standaard huishoudelijk stopcontact (Schuko) of CEE-stopcontact als er geen vast geïnstalleerd laadstation beschikbaar is. De besturingseenheid neemt alle veiligheidsrelevante functies over, zoals

  • Een detectie voor wissel- en gelijkstroom inclusief de resulterende uitschakeling (als er een fout wordt gedetecteerd, schakelt het apparaat uit – het wordt automatisch weer ingeschakeld als de fout niet meer aanwezig is),
  • het meertraps temperatuurbeheer en
  • de automatische laadstroomverlaging bij oververhitting van de Schuko-stekker of de laadmodule.

Mode 2-laadkabels van MENNEKES bereiken een laadvermogen tot 3,7 kW. Ze zijn gebruiksvriendelijk omdat er geen verdere instellingen gemaakt hoeven te worden. De behuizing is zo robuust dat er zelfs een auto overheen kan rijden. De beschermingsgraden IP 44 (connectoren) en IP 67 (laadmodule) bieden bescherming tegen stof en water.

mennekes laadkabel

De beste laadkabel #1

Deze type 2 – 1 fase 16 ampère laadkabel is voorzien van twee verschillende stekkers. De Type 2 stekker is geschikt voor bijna alle elektrische voertuigen met een Mennekes Female of IEC 62196-2 aansluiting. Aan de autozijde is de laadkabel voorzien van een Mennekes Male aansluiting. De Mennekes Male aansluiting is de Europese standaard voor publieke en particuliere laadpunten in Nederland.

laadkabel webaso mode 3 laden type 2 stekker

De beste laadkabel #2

Deze hoogwaardige oplaadkabel van Webasto is geschikt voor elektrische auto’s met een Type 2 aansluiting aan de zijde van de auto. Bovendien is deze kabel geschikt voor auto’s die een zwaarder laadvermogen aan kunnen (tot 3 x 32A).
Deze uitvoering van de Webasto 3 x 32A laadkabel wordt u geleverd met een mooi uitgevoerde kabeltas. Het materiaal van de tas is waterdicht dus ook al is de kabel nat en vuil, uw kofferbak blijft schoon.

Spiraal mode 3 opladen type 2 stekker

De beste laadkabel #3

Dankzij de gedraaide vorm is de kabel met 70cm erg compact en kan uitgetrokken worden tot maar liefst 3.5 meter.Deze laadkabel is geschikt om elk voertuig met een Type 2 Mennekes op te laden met een snelheid van 40 km/u(7.2Kw). De laadkabel past op elke laadkabel in Europa en is voorzien van techniek om oververhitting te voorkomen.IP65 bescherming zorgt ervoor dat er geen vuiligheid en water naar binnen komt

Laadsnoer laadpaal robuust

De beste laadkabel #4

Deze type 2 – 3 fase 32 ampere laadkabel is voorzien van twee verschillende stekkers. De Type 2 stekker is geschikt voor bijna alle elektrische voertuigen met een Mennekes Female of IEC 62196-2 aansluiting. Aan de autozijde is de laadkabel voorzien van een Mennekes Male aansluiting. De Mennekes Male aansluiting is de Europese standaard voor publieke en particuliere laadpunten in Nederland.

laadsnoer 16 ampere type 2 stekker

De beste laadkabel #5

Type 2 Mennekes past op iedere laadpaal in Europa

Efficiënt laden op 3.7 kW

Hitte bestendig door speciaal gehard, mat plastic

Ergonomisch design met anti slip en stevig handvat

IP54 bescherming maakt de kabel waterproof en bestendig tegen vuil

Langere lengte laadkabel beschikbaar. Variatie in 5 en 8 meter

Mennekes Type 2 oplaadkabel

De driefase laadkabel voor elektrische auto’s van Mennekes is 7,5 meter lang . Het laadvermogen is 22kW met een laadstroom van 32A. Deze laadkabel van de toonaangevende fabrikant kenmerkt zich door uitstekende kwaliteit.

Waar moet ik op letten bij het kopen van type 2 laadkabels?

Voordat u een laadkabel kiest , willen we graag een aantal punten op een rij zetten waar u op moet letten voordat u tot aanschaf overgaat .

De bouwkwaliteit van de laakabel, de verwerking van de type 2 laadkabel moet aan een bepaalde norm voldoen. Hierbij is het van belang welke materialen voor de productie zijn gebruikt om de functie te kunnen blijven garanderen als er op de kabel wordt getrapt of als de auto over de kabel rijdt.

Heb ik een 1-fase of een 3-fase type 2 laadkabel nodig?

Een 3-fase Type 2 laadkabel kan ook worden gebruikt voor elektrische auto’s die alleen 1-fase laden ondersteunen. Wij raden dan ook duidelijk een 3-fase laadkabel aan omdat je ook voorbereid bent op latere voertuigen.

De type 2 laadkabel moet voldoende bescherming bieden
Een ander belangrijk punt is de beschermingsfactor. De laadkabel moet al geïntegreerde beveiligingsmaatregelen hebben , zoals bescherming tegen oververhitting, overspanning en waterschade .

De juiste lengte kiezen voor de Mode 3 oplaadkabel
Vooraf moet duidelijk zijn of de e-car oplaadkabel alleen thuis of ook onderweg gebruikt mag worden. In het eerste geval is een korte kabel voldoende. Wil je echter flexibel zijn en onderweg de elektrische auto opladen, dan is een langere kabel van 5 meter of meer aan te raden.

Maakt de kleur van de Type 2 oplaadkabel uit?

Het is zeker geen cruciaal punt, maar het kan wel een voordeel zijn om op de kleur van de laadkabel te letten alvorens deze te kopen. Signaalkleuren zoals oranje, blauw of rood kunnen zeker helpen om de kabel zichtbaar te maken voor voetgangers in vergelijking met een zwarte kabel.

Hoe lang moet de laadkabel van de e-auto zijn?

Hoe lang moet het laadsnoer voor de elektrische auto zijn? En welke vorm moet het hebben? Glad of Spiraal? Dit is niet zo eenvoudig als het in eerste instantie klinkt. Korte kabels zijn lichtgewicht en verspillen geen ruimte in de kofferbak. Opgerolde snoeren hangen niet op de grond, waardoor ze niet snel vuil worden.

Maar ze kunnen snel te kort worden, bijvoorbeeld als het laadstation geblokkeerd is of de elektrische auto niet kan worden omgedraaid – en het laadcontact aan de zijkant van het voertuig tegenover het laadstation zit.Dan helpt een extra lange mennekes laadkabel. Het nadeel: lange lijnen zijn zwaar, omvangrijk en duurder. Erger nog, door de grotere elektrische weerstand neemt het laadverlies toe met de lengte van de kabel .

Wat is een CCS-connector?

CSS staat voor Combined Charging System. Het beschrijft het gecombineerde snellaadsysteem volgens de Europese norm. De stekkervarianten en laadmethoden zijn gestandaardiseerd.

Welke soorten laadkabels zijn er?

Type 2-stekker: Een driefasige laadstekker die zich inmiddels heeft bewezen als de Europese standaard.
CSS-connector: gecombineerd laadsysteem en internationale laadstandaard voor elektrische voertuigen. De connectorvarianten zijn gestandaardiseerd in IEC 62196 .CHAdeMO-connector: een in Japan ontwikkeld connectorsysteem voor elektrische auto’s en plug-in hybrides. Dit systeem maakt snelladen mogelijk met een laadvermogen tot 100 kW.

Conclusie over de type 2 oplaadconnector

Type 2 laadkabels voor elektrische auto’s zijn zeer robuust, beschermen tegen onbevoegde toegang en zijn compatibel met bijna elk AC-laadstation in Europa . Ze zijn dus de non-plus-ultra voor elke eigenaar van een elektrische auto. Omdat bijna alle openbare laadpalen een type 2 stopcontact hebben, kan hier elke mode 3 kabel op worden aangesloten. Dit betekent dat zowel elektrische auto’s met type 1 als mennekes laadkabel met type 2 stekkers compatibel zijn.

Een nadeel van met name lange type 2 mennekes laadkabels is dat de kabel tijdens het laadproces op de grond hangt of ligt. Ter bescherming tegen struikelgevaar dient u er daarom voor te zorgen dat de kabel zo dicht mogelijk bij het voertuig wordt gelegd en indien nodig zo te parkeren dat voorbijgangers niet door de kabel worden gestoord.

Is er een type 2 verlengsnoer?

De norm maakt uitdrukkelijk duidelijk dat het verlengen van type 2 kabels niet wordt aanbevolen. Als alternatief kunt u in dit geval een langere kabel kopen voor onderweg en een kortere voor thuis.

Hoe lang moet een type 2 laadkabel zijn?

Een lengte van 6 – 7,5 meter is voor velen best comfortabel. Vaak wordt echter slechts 4 meter af fabriek geleverd, wat vaak niet genoeg is. In principe echter, hoe langer de kabel, hoe onhandelbaarder deze wordt en meer ruimte in beslag neemt.

Kan een type 2 laadkabel verlengd worden?

Er is geen expliciete type 2 verlengkabel. Dit is niet voorzien in de norm. Koop indien nodig een langere Type 2 mennekes laadkabel.

Welke laadkabel voor mijn elektrische auto?

Voor AC (gelijkstroom) laadstations of wallboxen is meestal een type 2 mennekes laadkabel nodig. Meestal wordt hier 3-fase met 11kW of 22kW geladen. De thuisladers die vaak bij voertuigen worden geleverd, worden meestal aangesloten op normale stopcontact. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing en wordt niet aanbevolen voor regelmatig gebruik.

Hoeveel kost een type 2 laadkabel?

Er is geen algemeen antwoord op deze vragen, aangezien de lengte van de kabel de prijs bepaalt. Ook is er een onderscheid tussen normale type 2 laadkabels en type 2 spiraal laadkabels .De prijzen variëren van 150 euro tot 500 euro.

Vragen over laadkabels

V: Wat zijn laadkabels voor elektrische voertuigen?

A: Laadkabels voor elektrische voertuigen zijn flexibele snoeren die worden gebruikt om de stroom van een laadpunt naar het voertuig over te brengen. Ze zijn essentieel voor het opladen van elektrische auto’s en variëren in lengte en specificaties, afhankelijk van het type voertuig en het laadvermogen.

V: Welke soorten laadkabels zijn er beschikbaar voor elektrische voertuigen?

A: Er zijn twee hoofdtypen laadkabels: Type 1 en Type 2. Type 1 wordt vaak gebruikt in Noord-Amerika en Japan, terwijl Type 2 de Europese standaard is. Daarnaast zijn er laadkabels voor normaal opladen (AC) en snelladen (DC), die verschillende stekkertypes en specificaties hebben.

V: Wat is het verschil tussen normale laadkabels (AC) en snellaadkabels (DC)?

A: Normale laadkabels leveren wisselstroom (AC) en zijn geschikt voor dagelijks opladen. Snellaadkabels leveren gelijkstroom (DC) en bieden een aanzienlijk snellere oplaadtijd. Snelladen is handig voor onderweg, maar niet alle elektrische voertuigen ondersteunen deze functie.

V: Hoe kies ik de juiste laadkabel voor mijn elektrische voertuig?

A: De juiste laadkabel hangt af van het type voertuig en het soort laadpunt dat je gebruikt. Controleer de specificaties van je elektrische voertuig en de compatibiliteit met het laadpunt om ervoor te zorgen dat de gekozen laadkabel geschikt is voor jouw behoeften.

V: Kan ik mijn elektrische voertuig opladen met een gewone verlengkabel?

A: Nee, het wordt sterk afgeraden om een gewone verlengkabel te gebruiken voor het opladen van een elektrisch voertuig. Laadkabels voor elektrische voertuigen zijn specifiek ontworpen en gecertificeerd om de veilige overdracht van elektriciteit te waarborgen. Een verlengkabel kan de stroomkwaliteit verminderen en risico’s op oververhitting of andere schade veroorzaken.

V: Zijn er verschillende lengtes beschikbaar voor laadkabels?

A: Ja, laadkabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, variërend van enkele meters tot langer. De juiste lengte hangt af van de afstand tussen het laadpunt en de laadpoort van het voertuig. Kies een lengte die voldoende flexibiliteit biedt zonder overtollige kabel die onhandig kan zijn.

V: Hoe onderhoud ik mijn laadkabel voor elektrische voertuigen?

A: Om de levensduur van je laadkabel te verlengen, vermijd knikken en buigingen, rol de kabel correct op na gebruik en bescherm hem tegen extreme weersomstandigheden. Controleer regelmatig op slijtage of beschadigingen en vervang de kabel indien nodig.

V: Waar kan ik reserve-onderdelen of vervangende laadkabels krijgen?

A: Reserve-onderdelen en vervangende laadkabels zijn verkrijgbaar bij fabrikanten, erkende dealers of gespecialiseerde retailers. Zorg ervoor dat je kiest voor gecertificeerde kabels die voldoen aan de standaarden en specificaties van jouw elektrische voertuig.