Laadpaal 22kw

Waarom een Laadpaal 22kw kopen?

Een laadpaal 22 kw laadpaal is een van de snelste manieren om thuis je elektrische auto aan op te laden.De 22kw laadpaal kan aangesloten worden op een ,,grotere” huisaansluiting.Sommige 22kw laadpalen kunnen ook begrenst worden tot een 11kw laadpaal.

Voordelen van een 22kw laadpaal:

 • Toekomstbestendig, aangezien e-auto’s van de volgende generatie vrijwel zeker hogere laadcapaciteiten zullen hebben
 • De prijsverschillen ten opzichte van een wallbox van 11 kW zijn klein
 • Een laadpaal heeft een langere levensduur dan je e-car – heb je over 15 of 20 jaar nog maar 11 kW laadvermogen nodig? Waarschijnlijk niet!

Het mooie van een 22 kilowatt laadstation is dat het je een hoge mate van flexibiliteit geeft: Indien nodig laad je je auto binnen een paar uur weer helemaal op. Als de tijd niet belangrijk is, kun je op de laadpaal een langere oplaadtijd instellen. Die flexibiliteit heb je niet met een gewoon stopcontact. Hier duurt een laadproces altijd vele uren. Voordat u bestelt, moet u ook nadenken over de oplaadkabel. Om het volledige vermogen van 22 kW te laden, moet de laadkabel ook voor 22 kW zijn uitgerust.

Laadpaal 11kw of 22kw kopen?

Bij het kopen van een laadpaal sta je voor de keuze welke laadpaal moet ik kopen, een laadpaal 11kw kopen, of een laadpaal 22kw kopen.

De meerkosten bij aanschaf van een laadpaal 22kW voor een laadpaal 11kW wallbox zijn voor de meeste modellen zeer overzichtelijk. Aan de hand van het voorbeeld van de Elvi EVBox zijn de meerkosten voor de laadpaal 22kW versie ten opzichte van de laadpaal 11kW versie minder dan €100. Ook de extra inspanning die gepaard gaat met het installeren van een laadpaal 22kW laadpaal is laag. De elektrische componenten zoals installatieautomaten en aardlekschakelaars kosten ongeveer hetzelfde, alleen de doorsnede van de voedingskabel naar de laadpaal moet voor een 22kW wallbox “dikker” worden ontworpen. Afhankelijk van de doorsnede en het kabeltype bedragen de meerkosten ongeveer € 2-3/meter kabel.

De voordelen van een 22kW laadpaal

Met een laadpaal 22kW laad je je elektrische auto tot wel 10 keer sneller op dan met een huishoudelijk stopcontact. De 22kW laadpaal past zich automatisch aan het maximale laadvermogen van je elektrische auto aan. Een e-auto kan dus nooit “te snel” worden opgeladen vanaf een laadpaal.

Een laadpaal 22kW vertegenwoordigt het maximale laadvermogen op particuliere laadpalen, waardoor u de flexibiliteit heeft om de batterij van uw elektrische auto merkbaar in kortere tijd op te laden. Dit kan vooral handig zijn tijdens een ongeplande reis.De laadverliezen worden aanzienlijk verminderd in vergelijking met opladen aan een huishoudelijk stopcontact. Deze treden vaker op wanneer gedurende een lange periode met hoog vermogen stroom wordt afgenomen van de kabeldoorsnede. Simpel gezegd zijn dit elektriciteitskosten die door de meter worden bijgehouden, maar niet in de accu van je elektrische auto terechtkomen.


laadpaal 22kw

De beste laadpaal 22 kw

De Easee Home is de meest geschikte keuze wanneer je op zoek bent naar een laadstation dat voorzien is van de nieuwste technieken en functies in combinatie met ultiem gebruiksgemak. Dit laadstation is universeel, je hoeft niet na te denken over technische specificaties.


Laadpaal 22 kw

Dit prachtige laadstation is uitermate geschikt om thuis of op uw werk te plaatsen waarmee u alle voertuigen die voorzien zijn van een Type 2 Mennekes aansluiting op kunt laden met een snelheid van circa 121 km/u. Het laadstation is eenvoudig te installeren en voorzien van de nieuwste technologieën

laadpaal 22kw

22kw laadpaal

Wallbox Pulsar Plus 22 kW De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is een van onze meest veelzijdige thuisladers met Wi-Fi, Bluetooth en andere slimme functies. Bij auto’s met uiteenlopende laadvermogens is dit een geschikte optie. Het laadvermogen wordt bepaald door de boordlader van de accu in uw auto en door uw netaansluiting. Met Type 2 vaste laadkabel

De Wallbox 22 kW Pulsar Plus laadpaal is standaard uitgerust met een vaste Type 2 laadkabel van 5 meter. Voor de 3 phase versie is deze ook in 7 meter verkrijgbaar. U kunt zelf aangeven welke variant u wilt bestellen. Door de vaste kabel is het niet meer nodig om de kabel elke keer uit de kofferbak te halen. U hoeft alleen de steker uit de houder te pakken en in de auto te steken om het opladen te starten. 

laadpaal 22 kw

Vergelijking 22kW laadpaal vs. thuislader

Om elektromobiliteit te laten werken, moet het elektrische voertuig worden opgeladen zodra u thuiskomt en idealiter ‘s ochtends weer beschikbaar zijn met de gewenste actieradius. Dit werkt het beste met een wallbox van 11 kW of 22 kW ten opzichte van inefficiënt opladen via een 230V-stopcontact. Bij een 22 kW laadpaal laadt het voertuig tot 10x sneller dan bij een huishoudelijk 230V stopcontact en twee keer zo snel als bij een 11kW laadpaal.


65kWh batterij op een 22kW laadpaal
Oplaadtijd batterij 0-100% = ca. 3,0 uur
Oplaadtijd batterij 10-90% = ca. 2,5 uur
Oplaadtijd batterij 30-90% = ca. 2,0 uur

65kWh batterij op een huishoudelijk stopcontact
Oplaadtijd batterij 0-100% = ca. 29 uur
Oplaadtijd batterij 10-90% = ca. 23 uur
Oplaadtijd batterij 30-90% = ca. 18 uur


In onze vergelijking zijn we uitgegaan van een batterijcapaciteit van 65kWh, wat overeenkomt met een realistische actieradius van ca. 350-450km. Dit is wat ons betreft een goed gemiddelde, dat op de lange termijn tussen een kleine auto (ca. 35kWh batterijcapaciteit) en een luxe sedan (ca. 85-95kWh) in ligt. De vergelijking maakt duidelijk hoe tijdrovend opladen aan een stopcontact is met een thuislader. Hoewel u uw batterij zelden van 0-100% hoeft op te laden, kan het typische opladen van 10% of van 30% tot 90% niet van de ene op de andere dag worden bereikt. Opladen aan een laadpaal 22kw daarentegen gebeurt ‘s nachts of zelfs in een paar uur en maakt opladen en plannen veel flexibeler.

Laadpaal 22kw installeren

De belangrijkste kosten zijn voor de kabel, die lang genoeg moet zijn om de zekeringkast te bereiken en de juiste diameter moet hebben. Installatie- en onderhoudsdiensten worden meestal geleverd door de leveranciers, dus het is belangrijk om prijzen te vergelijken voordat u een laadpaal koopt. De installatie van een laadpaal 22kW is niet of slechts iets hoger in vergelijking met een laadpaal met een lager laadvermogen, maar dient door een elektricien te worden uitgevoerd. Een laadpaal 22kW vereist meestal het gebruik van een kabel met een doorsnede van minimaal 6 mm².

Laadpaal thuis 22kw

Er is nog een andere reden waarom het zinvol kan zijn om nu al een laadpaal 22kW te installeren. Want zo ben je vanaf de start toekomstbestendig voor elektrische auto’s van de volgende generatie, die vrijwel zeker hogere laadcapaciteiten zullen hebben. De prijsverschillen ten opzichte van een wallbox van 11 kW zijn daarentegen vrij klein. Je kunt er ook vanuit gaan dat je de wallbox veel langer gebruikt dan de e-car: je wallbox werkt over 15 of 20 jaar nog perfect. Rijdt u nog met uw huidige elektrische auto?

Sommige type’s laadpalen 22kw kun je ,,begrenzen”, dit houd in dat je een laadpaal 22kw koopt en die werkt tot 11 kw. Deze begrenzing houd in dat je nu waarschijnlijk je meterkast niet hoeft te verzwaren, en dat je nu toh een toekomst bestendige laadpaal koopt, en zo niet in 1 keer voor veel kosten komt te staan(meterkast uitbreiden, nuts aansluiting verzwaren,..)

Waarom een ​​22kW laadpaal de betere keuze is:

Tussen 120-150km actieradius kan binnen 1 uur worden opgeladen met een laadpaal 22 kW laadcapaciteit. Als de batterijcapaciteiten van toekomstige elektrische auto’s blijven toenemen, zorgt de 22kW wallbox er altijd voor dat de batterij ‘s nachts volledig is opgeladen.

Laadkabel voor 22 kw laadpaal

Voor laadkabels met 22 kW (32 A) wordt een kabeldoorsnede van minimaal 6 mm² aanbevolen . Als je je eigen type 2 laadkabel wilt samenstellen, moet je bij de keuze van de kabel rekening houden met de minimale kabeldoorsnede. Een te dunne kabel kan leiden tot hoge laadverliezen en brandgevaar.Nog een voordeel: met een krachtigere laadkabel ben je ook voorbereid op een krachtigere tweede auto of een toekomstig model met een hoger laadvermogen. Ook het prijsverschil tussen zwakkere en sterkere laadkabels is relatief klein. De winst in flexibiliteit is echter enorm.


Laadpaal mode 3 type 2 stekker

De beste laadkabel #1

Met de 32A-capaciteit laadt het veilig op tot 22KW via 3 fasen. Met IP54-classificatie voor het veilig buiten laden bij alle weersomstandigheden.Lengte 8 meter, incl. handige transport en beschermende draagtas is dit een robuuste en stevige laadkabel.


Kun je ook 11kw laden met een 22kW kabel?

Idealiter zou u een laadkabel van 22 kW moeten hebben – vaak een laadkabel van 32 A genoemd . Het voordeel: Met deze krachtige laadkabel kun je ook bij een zwakke laadpaal opladen . Zo is het geen probleem om met een 22 kW laadkabel te laden bij een 11 kW laadpaal .Andersom om met een 11 kw laadkabel 22 kw te laden is niet aan te bevelen.

Hoeveel ampère bij laadpaal 22 kW?

Als u een laadvermogen van 22 kW wilt bereiken , moet uw elektrische installatie zijn ontworpen voor driefasig laden met een stroom van 32 ampère.dit houd meestal in dat je huidige woonaansluiting verzwaard moet worden, tevens is aan te bevelen om een laadpaal te installeren met dynamic load balancing.

Aankoop tip laadpaal 22kw

Maak gebruik van onze aanbod en vraag vrijblijvende en gratis offertes op voor een 22 kw laadpaal aan bij gespecialiseerde bedrijven.Vergelijk de aanbiedingen voor laadpalen inclusief montage en levering door een gespecialiseerd bedrijf.De aanbevolen bedrijven zijn gespecialiseerd in het monteren en aanleggen van laadpaal en de bijbehorende werkzaamheden.De installatie word compleet en getest opgeleverd.

laadpaal offerte

Coolblue offerte aanvragen

De voordelen van een laadpaal via Coolblue

 • Persoonlijk advies bij het kiezen van de laadpaal die bij je past
 • Installatie en uitleg door onze eigen deskundige specialisten
 • Coolblue gedurende het hele proces de enige contactpersoon
 • Je krijgt altijd 2 jaar installatiegarantie
 • Laadkosten worden automatisch verrekend
 • Altijd vaste tarieven op alle openbare laadpalen met de Coolblue laadpas

50five offerte aanvragen

De voordelen van een laadpaal via 50five

 • Vrijblijvende offerte voor een laadpaal thuis
 • Installatie door deskundige specialisten
 • Meer dan 10.000 succesvolle laadpaal-installaties in Nederland
 • Jarenlange ervaring en gecertificeerde installateurs 
laadpaal offerte 50five