Auto laadpaal kopen

Auto laadpaal kopen?

Auto laadpalen zitten in de lift. Elektrische en hybride voertuigen worden momenteel beschouwd als helden in de strijd tegen klimaatverandering. De energie uit een aangesloten zonnestelsel is natuurlijk ideaal voor het opladen van een elektrische auto. Met het overschot van het zonnestelsel “tanken” elektrische auto’s ecologisch en kosteneffectief. Particulieren, bedrijven en de federale overheid zetten daarom meer in op elektromobiliteit.

Wie gebruikt het laadstation? En waar wordt het geplaatst? Dit resulteert onder andere in de laadmodus van de wallbox, het stekkertype en de bijbehorende energiemeter. Let ook op veiligheidsmaatregelen, zoals bijvoorbeeld. een sleutelkaart.waar moet je op letten bij een auto laadpaal kopen.Lees hier alles wat je moet weten over een auto laadpaal kopen.


auto laadpaal kopen

De Easee Home is de meest geschikte keuze wanneer je op zoek bent naar een laadstation dat voorzien is van de nieuwste technieken en functies in combinatie met ultiem gebruiksgemak. Dit laadstation is universeel, je hoeft niet na te denken over technische specificaties.


EV box laadpaal

Elvi is het nieuwste laadstation van EVBox en is ontworpen met het oog op de toekomst. Die insteek uit zich vooral in een flexibel karakter van het station; door de modulaire opbouw zijn de nieuwste technologieën beschikbaar maar niet verplicht. De consument betaalt hierdoor alleen voor wat direct nodig is, met de mogelijkheid dit in de toekomst naar wens aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe auto die supersnel laadt of een verhuizing. De Elvi is er klaar voor.


wallbox laadpaal

De Pulsar PLUS is een handzaam laadstation dat online inzicht en load balancing biedt zonder abonnementen. De gegevens zijn inzichtelijk via een app die via WiFi of Bluetooth verbinding maakt, het aanleggen van een datakabel is hierdoor niet nodig. Het compacte design en de flexibele laadsnelheid maken de prijs-kwaliteitverhouding vervolgens erg scherp.


webasto pure laadpaal

De Webasto Pure Electrische auto lader laadpaal 230V 11KW Black Edition, de laadpaal zonder abonnementen of andere toeslagen etc.Lader wordt geleverd incl. 4.5m laadsnoer met een vaste type 2 stekker.Deze lader kan 11kw leveren met een drie fase aansluiting
Op 1 fase kan hij maximaal 3.7kw laden.


Laadpaal kosten – de belangrijkste dingen in het kort

Bij een auto laadpaal kopen wil je naturlijk ook weten wat de kosten zijn.Een wallbox biedt bezitters van een elektrische auto veel voordelen. Een wallbox is veiliger dan een conventioneel huishoudelijk stopcontact, omdat deze alleen voor noodopladen mogen worden gebruikt en niet als permanente oplossing – anders bestaat het risico van oververhitting en kabelbrand. Het thuislaadstation is handig en veilig. Maar wat zijn de kosten voor particuliere gebruikers als ze een auto laadpaal kopen? Belangrijk is:

  • Financiering : Geïnteresseerden kunnen profiteren van subsidies. Er zijn subsidies voor private en publieke laadpalen.
  • Laadpaal : Afhankelijk van het model en de laadcapaciteit kost een wallbox tussen de 400 en 1.500 euro – of zelfs meer.
  • Installatiekosten kunnen sterk variëren. Is er al een stroomaansluiting in de buurt? Moeten er eerst leidingen gelegd worden en zijn er grote aanpassingen nodig? Afhankelijk van de inspanning liggen de kosten tussen de 1.200 en 2.200 euro.

Hoeveel kost een laadpaal voor thuis?

De prijs van een wallbox voor thuis ligt tussen de 400 en 1.500 euro . De kosten van de wallbox zijn afhankelijk van het model en het gewenste functiebereik.Lees verder voor nog meer tips over auto laadpaal kopen.

Welke soorten laadpalen zijn er?

Er zijn laadpalen met een aansluiting die enkelfasig, tweefasig of driefasig kan zijn. Voor enkelfasige wallboxen is een maximaal laadvermogen van 4,6 kW toegestaan. Dergelijke laadpalen zijn niet registratieplichtig. Een laadpaal met drie fasen heeft meer vermogen. Hier zijn er 11 kW of 22 kW. Alles wat meer dan 11 kW heeft, moet worden aangemeld bij de betreffende netbeheerder. Laadstations met 11 kW behoren niet tot de meldingsplichtigen. De meeste elektrische auto’s in Europa kunnen worden opgeladen met een type 2-stekker.

De laadkabel zelf is in verschillende lengtes te verkrijgen. Als de elektrische auto ouder is, zal deze waarschijnlijk tanken met een type 1 stekker. Hier heb je een variant met een oplaadbus nodig, waarin een adapterkabel van type 1 naar type 2 kan worden gestoken. Er zijn nu ook slimme wallboxen, die programmeerbaar is, een elektriciteitsmeter heeft en elektriciteit uit het zonnestelsel in huis kan gebruiken om te tanken. Of het nu intelligent of ongecontroleerd is: het is belangrijk dat het laadstation bij de elektrische auto past.

Hoeveel kost het om een ​​wallbox te installeren?

De installatie van de Wallbox kost tussen de 1.200 en 2.200 euro .Hoeveel de installatie van een wallbox daadwerkelijk kost, hangt sterk af van de installatieomstandigheden en of er grote aanpassingen aan de stroomleiding nodig zijn.

Wallbox kost – is een volledige service het waard?

Als je niet alleen de wallbox wilt kopen, maar ook een compleet aanbod met montage wilt boeken, profiteer je van veel voordelen.Want geïnteresseerden krijgen alle belangrijke stappen naar hun eigen wallbox in één servicepakket. Van professioneel advies, een passende wallbox, tot het realiseren van de nodige ombouw en de eindmontage door een gediplomeerd elektricien.Kijk hieronder voor aanbieders die een compleet pakket aanbieden, en die je helpen van a tot z.

laadpaal offerte

Coolblue offerte aanvragen

De voordelen van een laadpaal via Coolblue

  • Persoonlijk advies bij het kiezen van de laadpaal die bij je past
  • Installatie en uitleg door onze eigen deskundige specialisten
  • Coolblue gedurende het hele proces de enige contactpersoon
  • Je krijgt altijd 2 jaar installatiegarantie
  • Laadkosten worden automatisch verrekend
  • Altijd vaste tarieven op alle openbare laadpalen met de Coolblue laadpas

laadpaal offerte 50five

50five offerte aanvragen

De voordelen van een laadpaal via 50five

  • Vrijblijvende offerte voor een laadpaal thuis
  • Installatie door deskundige specialisten
  • Meer dan 10.000 succesvolle laadpaal-installaties in Nederland
  • Jarenlange ervaring en gecertificeerde installateurs 

Laadpaal installatiekosten: Dit zijn belangrijke factoren

Lees hier in ons 7 stappenplan waar je op moet letten bij een auto laadpaal kopen lees hier alles over het aankoop traject van een auto laadpaal kopen.De meeste kosten ontstaan ​​meestal bij de installatie, omdat er diverse maatregelen nodig zijn om de wallbox op de gewenste plek te kunnen plaatsen en gebruiken.

Opmerking : De installatie en montage moet altijd worden uitgevoerd door een elektronicaspecialist. Deskundigen kunnen een inspectie uitvoeren en een concrete inschatting maken van de wallbox-kosten, rekening houdend met de actuele lokale omstandigheden en individuele wensen.

Lees hier waar je op moet letten bij een auto laaadpaal kopen ,de volgende aspecten zijn van invloed op de installatiekosten :

Wallbox : Een wallbox kost meestal tussen de 400 en 1.500 euro. Prijsverschillen komen voort uit het scala aan functies, zoals de maximale laadcapaciteit, of er een laadkabel is geïntegreerd en hoe lang deze is. Wie bij de aanschaf van een laadpaal bespaart, kan later met extra kosten te maken krijgen, b.v. een speciale aardlekschakelaar als overbelastingsbeveiliging moet achteraf door een elektricien worden gemonteerd voor de wallbox-installatie . Goede wallbox-modellen hebben het al inbegrepen.

Wallbox-bevestiging: De installatie van de wallbox is een kleinere kostenfactor. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen wandmontage (bijv. in de garage) of vrijstaande montage op een zuil.ook deze kosten kunnen het verschil maken

Aansluiting op het thuisnetwerk : De belangrijkste factor bij het installeren van de wallbox is de laadinfrastructuur. Hiermee wordt bedoeld de verbinding tussen de huisaansluiting (zekeringkast) en het laadstation. In de meeste gevallen moet hier eerst een stroomleiding worden aangelegd. Bij ingrijpende verbouwingen (doorbraken in muren of iets dergelijks) lopen de kosten voor de aansluiting uiteraard op.

Het kan zelfs nodig zijn om de netaansluiting uit te breiden, of er moet een aparte stroomaansluiting worden aangelegd vanaf de meterkast. Vaak wordt dit gecontroleerd tijdens een inspectie ter plaatse, waarbij ook de installatiekosten worden berekend. Je kunt grofweg rekenen met 500 tot 2.000 euro.

Stroomaansluiting : Biedt de bestaande meterkast de voorwaarden om er een laadpaal op aan te kunnen sluiten, of is er onvoldoende ruimte voor de benodigde componenten? Anders zullen aanpassingen en conversies de installatiekosten van de wallbox verhogen.lees verder en krijg nog meer tips over auto laadpaal kopen.

Registratie bij de netwerkoperator : Wallboxen moeten altijd bij de netwerkoperator worden geregistreerd. De aanmelding wordt echter vaak gedaan als klantenservice door een elektricien en is daarom bij de installatiekosten inbegrepen.
Ook wallboxen met een laadvermogen van meer dan 11 kW moeten zijn goedgekeurd door de netbeheerder. De kosten van de vergunning bedragen ongeveer 500 euro.

Bouwwerkzaamheden : Hoe groter de afstand tussen de meterkast en de opstellingsplaats, hoe duurder de kosten voor de noodzakelijke bouwwerkzaamheden kunnen zijn. Hoge kosten ontstaan ​​bijvoorbeeld als de afstand meer dan 15 meter is en er meerdere muurdoorbraken zijn om de wallbox aan te sluiten op de hoogspanningsaansluiting. Ook is relevant of er grondwerken nodig zijn voor het leggen van de kabel.

WLAN : Als er een wallbox met internettoegang moet worden geïnstalleerd, moet er een router in de buurt zijn. Anders moet een powerline worden ingesteld om de WLAN-functie van het laadstation te kunnen gebruiken.

Laadpaal en pv panelen

Maak een einde aan hoge brandstofprijzen: laad e-auto’s op met zelf opgewekte stroom aan de wallbox
Intelligente wallboxes worden gekenmerkt door hun vermogen om in een netwerk met andere apparaten te worden opgenomen. Dit maakt tal van toepassingsmogelijkheden mogelijk: als uw huis bijvoorbeeld een fotovoltaïsch systeem heeft voor het opwekken van duurzame energie, kan het overtollige geproduceerde vermogen efficiënt worden teruggevoerd naar de batterij van uw voertuig met behulp van een compatibele wallbox.

Het voordeel: u benut de opbrengst van uw PV-systeem thuis optimaal en hoeft geen of slechts een beperkte hoeveelheid stroom af te nemen van uw elektriciteitsleverancier. Dankzij het geïnstalleerde laadpunt verhoogt u de rentabiliteit van uw PV-installatie en laadt u uw voertuig lokaal en emissievrij op. Zo werkt duurzame mobiliteit!

Conclusie over auto laadpaal kopen

De installatie van een wallbox kan ombouwwerkzaamheden met zich meebrengen. Als de wallbox echter op de daarvoor bestemde plaats staat, profiteren eigenaren van elektrische auto’s van de voordelen en kunnen ze hun auto gemakkelijk, snel en eenvoudig opladen. Een kostenberekening is echter slechts bij benadering mogelijk, aangezien de prijs afhankelijk is van individuele factoren. Geïnteresseerden moeten echter rekening houden met wallbox-kosten inclusief installatie en montage tussen de 1.000 en 2.000 euro.

In het algemeen geldt : De voorzorgsmaatregelen en de uiteindelijke installatie van een wallbox moeten worden uitgevoerd door gespecialiseerde elektronicabedrijven. Ze kunnen de wallbox-kosten voor het individuele geval berekenen en nauwkeurig inschatten. Leken en doe-het-zelvers mogen geen wallbox installeren – anders riskeren ze een elektrische schok of schade zoals brand. Als je een wallbox wilt installeren, schakel dan vanaf het begin een expert in.