Waarom een laadpaal 11kw kopen?
Er is geen handigere manier om uw elektrische auto op te laden dan bij uw thuislaadstation. Met een laadpaal 11kW doe je dit tot wel 5x sneller en veel veiliger en handiger dan laden met een thuislader aan een huishoudelijk stopcontact . Een wallbox past zich automatisch aan het laadvermogen van de aangesloten elektrische auto aan.
Is een laadpaal 11 kW de beste keuze?
Veel eigenaren van nieuwe elektrische auto’s en toekomstige kopers weten niet zeker welke laadpaal de juiste is om hun elektrische voertuig op te laden. De eerste beslissing die genomen moet worden bij het kiezen van een nieuwe laadpaal betreft het laadvermogen. De meeste laadpalen voor privégebruik bieden een laadvermogen van 11kW of 22kW.
Hoe snel laad 11 kw?
Een laadpaal 11kw is ruim voldoende voor de meeste accu’s in elektrische auto’s. Als het elektrische voertuig bijvoorbeeld zou worden aangedreven door een batterij van 40 kWh, zou een laadpaal van 11 kW ongeveer 5 uur nodig hebben om volledig op te laden.
Oplaadtijd van een 11kW wallbox vs. huishoudelijk stopcontact
Met een 11kW wallbox laad je je elektrische auto ongeveer 5x sneller op dan met een standaard huishoudelijk stopcontact (2,3kW laadvermogen). Ook worden de laadverliezen verminderd in vergelijking met opladen via een stopcontact en dit bespaart geld over het hele jaar.
Oplaadtijden accu Huishoudcontactdoos | Oplaadtijden accu laadpaal 11kW |
---|---|
40kWh batterij = ~ 20 uur 60kWh batterij = ~ 30 uur 80kWh batterij = ~ 40 uur 100kWh batterij = ~ 50 uur | 40kWh batterij = ~ 4 uur 60kWh batterij = ~ 6 uur 80kWh batterij = ~ 8 uur 100kWh batterij = ~ 10 uur |
Verhoogde actieradius met ~18kWh/100km verbruik (stopcontact) 1 uur = ~ 12km 2 uur = ~ 24km 3 uur = ~ 36km 4 uur = ~ 48km | Grotere actieradius met ~18kWh/100km verbruik (11kW laadpaal) 1 uur = ~ 60 km 2 uur = ~ 120 km 3 uur = ~ 180 km 4 uur = ~ 240 km |
In de regel zal elke eigenaar van een elektrische auto zonder problemen zijn batterij ’s nachts laten opladen met een 11kW laadpaal. De meeste voertuigen staan meestal van ’s avonds tot de volgende ochtend bij het huis of in de garage geparkeerd en hebben voldoende tijd om de gebruikte actieradius op te laden.
Hoeveel ampère is 11 kw
Een laadpaal vereist meestal een driefase aansluiting met een spanning van 400 volt. U kunt met drie fasen opladen. Met een stroom van 16 ampère kan een laadvermogen van 11 kW worden behaald.
Wat betekent 11 kw laadpaal
Een laadpaal 11kw is ideaal voor u als uw e-voertuig een maximaal laadvermogen van 11 kW aankan . De 11 kw staat voor het laadvermogen wat de laadpaal maximaal aankan
Wat voor automaat 11 kw laadpaal
Hoewel de aansluiting vaak een hogere stroomsterkte aankan, is de maximale stroomsterkte van een enkele groep eigenlijk altijd 16 A. In de praktijk zijn de meeste laadpalen voor thuis daarom geschikt voor 1 x 16 A (3,6 kW) of 3 x 16 A (11 kW).
Beste uit de test #1
Besen laadpaal 11kw | type 2 prima laadpaal en de beste uit de laadpaal test, is zeer eenvoudig te installeren.Goed materiaal, Robuuste dikke kabels,compleet en inclusief montagemateriaal.Ingebouwde DC foutbescherming met vaste type 2 stekker.Lees verder om antwoord te krijgen op de vraag welke laadpaal kopen?
Beste uit de test #5
De Webasto Pure Electrische auto lader laadpaal 230V laadpaal 11KW Black Edition, de laadpaal zonder abonnementen of andere toeslagen etc.Lader wordt geleverd incl. 4.5m laadsnoer met een vaste type 2 stekker.Deze lader kan 11kw leveren met een drie fase aansluiting.Op 1 fase kan hij maximaal 3.7kw laden.
Laadpaal 11kw of laapdaal 22kw
Het alternatief voor de laadpaal 11kw is een laadstation met 22kW laadvermogen. De extra kosten bij aankoop van de 22kW Wallbox zijn laag (~100€ prijsverschil). De installatie van een 22kW laadpaal door een gespecialiseerde elektricien kost slechts iets meer of is zelfs hetzelfde.
Als u haast heeft of over het algemeen slechts korte stilstandtijden heeft, profiteert u enorm van het dubbele laadvermogen en de snelheid van een wallbox met 22kW vermogen. Met toenemende batterijcapaciteiten en laadvermogen van moderne elektrische auto’s is het 22kW laadstation toekomst bestendiger en heeft het zich al gevestigd als standaard in de openbare ruimte.
Oplaadtijden batterij 11kW Wallbox | Oplaadtijden batterij 22kW Wallbox |
40kWh batterij = ~ 4 uur 60kWh batterij = ~ 6 uur 80kWh batterij = ~ 8 uur 100kWh batterij = ~ 10 uur | 40kWh batterij = ~ 2 uur 60kWh batterij = ~ 3 uur 80kWh batterij = ~ 4 uur 100kWh batterij = ~ 5 uur |
Met alle voordelen ten opzichte van een 11 kW wallbox, heeft de 22 kW variant ook enkele nadelen. In tegenstelling tot de laadpaal 11kW moet het 22kw laadstation, dat twee keer zo snel is, ook een grotere huisaansluiting hebben.Niet elke elektrische huishoudaansluiting heeft de “capaciteit” om parallel aan de gebruikelijke huishoudelijke apparaten een laadpaal met 22 kW vermogen te voeden.
Laadpaal 11kw
De Wallbox Pulsar Plus is een van onze meest veelzijdige thuisladers met Wi-Fi, Bluetooth en andere slimme functies. Bij auto’s met uiteenlopende laadvermogens is dit een geschikte optie. Het laadvermogen wordt bepaald door de boordlader van de accu in uw auto en door uw netaansluiting.
De Wallbox Pulsar Plus Laadpaal heeft een compact en elegant design. Het laadpunt is heel handig te besturen via een APP. Dit laadstation wordt standaard geleverd met een geïntegreerde vaste type 2 laadkabel en is te verkrijgen in een witte of zwarte kleur.
Wat is het verschil tussen de 7,4 & 11 kW wallbox of enkelfasig en driefasig?
We bieden twee vermogensvarianten van onze wallbox: eenfasig met maximaal 7,4 kilowatt (kW) laadvermogen of driefasig met maximaal 11 kW laadvermogen. Houd er rekening mee dat sommige modellen mogelijk niet beschikbaar zijn in uw land of dat de prestaties moeten worden verminderd als gevolg van wettelijke voorschriften. U kunt er het beste meer over te weten komen op internet of bij uw verkoper.Als u zowel de enkelfasige versie van 7,4 kW als de driefasige versie van 11 kW beschikbaar heeft, zijn er enkele verschillen waar u rekening mee moet houden:
Wat betekent laadvermogen
Over het algemeen geeft het laadvermogen aan hoe snel de accu in het gunstigste geval is opgeladen. Om het maximale laadvermogen te behalen is het belangrijk dat
- de wallbox het vermogen ondersteunt,
- je de benodigde huisaansluiting hebt en
- je auto het vermogen ondersteunt.
Het laadvermogen wordt gegeven in kW (kilowatt). Laadt u nu een uur met 11 kW, dan heeft u in totaal 11 kWh opgeladen. Je voegt er gewoon een “h” aan toe. Laad je twee uur lang met 11 kW, dan heb je de lading verdubbeld, namelijk 22 kWh.
Welke laadpaal moet ik kopen?
Nogmaals in het kort: een elektrisch voertuig met een laadvermogen van 22 kW kan nooit volledig worden opgeladen met een wallbox van 11 kW. Het laadstation is daarom niet geschikt. Omgekeerd wordt een wallbox van 22 kW nooit echt volledig benut in een e-car met een laadvermogen van 11 kW. Een wallbox van 11 kW zou hier volledig voldoende zijn.
Toch zijn er enkele redenen om een krachtiger station aan te schaffen :
Het opladen gaat tot twee keer zo snel . Interessant als het opladen niet ’s nachts wordt uitgevoerd, maar tussendoor.Een laadpaal doet zijn werk doorgaans veel langer dan een elektrisch voertuig. Ervan uitgaande dat nieuwere automodellen betere prestaties zullen leveren, kan een grotere laadpaal model een investering voor de toekomst zijn . Voor een auto met een laadvermogen van minder dan 11 kW zou een model van 22 kW echter aanzienlijk te groot zijn.
Waar moet ik op letten bij de installatie?
De stroomaansluiting wordt bepaald door het laadvermogen van de wallbox. Is dit 11 kW of 22 kW, dan is een hoogspanningsaansluiting met 400 volt nodig. Een aansluiting met 230 V is voldoende voor een laadvermogen tot 3,6 kW.Een circuit van 400 volt vereist een stroomonderbreker die alle drie de fasen kan uitschakelen in geval van een storing. Deze “automatische stroomonderbrekers” zijn bekend van elektrische fornuizen.
Conclusie laadpaal 11kw
Idealiter zouden de laadcapaciteiten van het voertuig en de wallbox overeenkomen. Echter: Er zijn ook kleinere laadpalen, maar in de meeste gevallen is een wallbox van 11 kW de beste keuze . Uitzonderingen gelden voor elektrische auto’s met een laadvermogen van meer dan 11 kW. Hier moet een groter model worden gebruikt.
Aankoop tip laadpaal 11kw
Maak gebruik van onze aanbod en vraag vrijblijvende en gratis offertes op voor een 11 kw laadpaal aan bij gespecialiseerde bedrijven.Vergelijk de aanbiedingen voor laadpalen inclusief montage en levering door een gespecialiseerd bedrijf.De aanbevolen bedrijven zijn gespecialiseerd in het monteren en aanleggen van laadpaal en de bijbehorende werkzaamheden.De installatie word compleet en getest opgeleverd.
Coolblue offerte aanvragen
De voordelen van een laadpaal via Coolblue
- Persoonlijk advies bij het kiezen van de laadpaal die bij je past
- Installatie en uitleg door onze eigen deskundige specialisten
- Coolblue gedurende het hele proces de enige contactpersoon
- Je krijgt altijd 2 jaar installatiegarantie
- Laadkosten worden automatisch verrekend
- Altijd vaste tarieven op alle openbare laadpalen met de Coolblue laadpas
50five offerte aanvragen
De voordelen van een laadpaal via 50five
- Vrijblijvende offerte voor een laadpaal thuis
- Installatie door deskundige specialisten
- Meer dan 10.000 succesvolle laadpaal-installaties in Nederland
- Jarenlange ervaring en gecertificeerde installateurs