Laadkabel adapter

Wat is een Laadkabel adapter?

Een veel gestelde vraag is: Is er een norm voor uniforme stekkers in elektrische voertuigen? Internationaal gezien is er geen eenduidig ​​ontwerp met betrekking tot de stekkers van elektrische auto’s. De driefasige type 2-stekker is wijdverbreid in Europa en wordt als de standaard beschouwd. Optioneel kan dit worden aangevuld met de snellaadfunctie en de mogelijkheid van AC- en DC-laden. Zo’n combistekker wordt ook wel Combined Charging System (afgekort CCS) genoemd.Wist u al? De stekker die bekend staat als Type 2, ofwel Mennekes, is verkrijgbaar in een speciale uitvoering voor Tesla-modellen. Met de Tesla Supercharger kan de Model S in 30 minuten tot 80% worden opgeladen.

In Azië daarentegen wordt vooral de type 1 stekker gevonden. Het snellaadsysteem CHAdeMO komt uit Japan, dat bij openbare laadstations meestal maar met de helft van de mogelijke 100 kW wordt ondersteund.Als het stekkertype van het voertuig en het bestaande laadstation of de laadkabel niet overeenkomen, komen laadadapters voor e-auto’s in beeld.

Met de oplaadkabel voor elektrische auto’s mode 2 kunnen alle elektrische auto’s ook aan een normaal stopcontact worden opgeladen. Je vindt deze e-car oplaadkabel adapter en andere e-car accessoires in onze winkel. CEE-stekkers maken aansluiting op industriële stopcontacten mogelijk.Een uitgebreide lijst van de relevante laadkabeltypes en stekkertypes voor elektrische auto’s vindt u in onze gids in het artikel ” welke laadkabel heb ik nodig “.

Laadkabel adapter voor het opladen van e-auto’s en plug-in hybrides

Met de juiste adapters ben je voorbereid op elke laadsituatie. U kunt de adapters gebruiken voor uw bestaande laders en laadkabels om deze op verschillende aansluitingen en stopcontacten aan te kunnen sluiten. Met de juiste stekker/converter laadt u eenvoudig op bij huishoudelijke stopcontacten, campingstopcontacten (blauwe CEE-stopcontacten) en hoogspanningsstopcontacten (rode CEE-stopcontacten). Met een all-in-one laadkabel adapterset ben je onderweg altijd flexibel.

Hoe werkt een laadkabel adapter voor elektrische auto’s?

Na een overzicht van de verschillende stekkertypes rijst nu de vraag naar de types en functionaliteit van de laadkabel adapter.

Met mobiele adapters kunt u uw voertuig overal opladen door een stopcontact tijdelijk om te zetten in een wallbox . laadkabel adapters maken opladen in twee richtingen mogelijk. Of uw elektrische auto kan overal worden aangesloten of met een wallbox kunt u een grote verscheidenheid aan voertuigen opladen .Bij laadpalen is er ook de mogelijkheid om een ​​type 1 stekker aan te passen aan type 2 door middel van een laadkabel adapter. Voertuigen met beide stekkertypes kunnen gebruik maken van hetzelfde laadstation.

De aansluitingen voor de industriële stopcontacten (CEE) zijn blauw en rood gekleurd. Blauw staat voor de enkelfasige en rood voor de driefasige CEE, met een laadkabel adapter kan met deze oplossingen bijvoorbeeld de stroom worden teruggeregeld van 32A naar 16A.De bijbehorende verlengkabels kunt u bij ons verkrijgen in de maten 5 meter en 10 meter.

laadkabel adapter

Laadkabel adapter

 • Lage maandelijkse abonnementskosten
 • Geen extra kosten per laadsessie
 • Gratis laadpas of sleutelhanger
 • Handig overzicht van je laadkosten
 • Maandelijks opzegbaar
 • Laden bij alle openbare laadpalen in Nederland en een groot deel van Europa

Heeft de laadkabel adapter voor elektrische auto’s invloed op het laadvermogen?

In principe is het voertuig sneller opgeladen als de elektrische auto-adapter een hoger laadvermogen toestaat . Dat hangt af van de betreffende stekker. Op basis van de type 2 en CCS stekkers die in Europa gangbaar zijn, mag je een vermogen tot 43 kW of 170 kW verwachten. Er zijn verschillen tussen een openbare laadpaal en een particuliere laadpaal voor elektrische auto’s .

Waarop moet worden gelet bij het gebruik van de laadkabel adapter voor e-auto’s?

Het belangrijkste is dat u uw voertuig correct aansluit op het laadstation met behulp van de laadkabel adapter voor elektrische auto’s. Controleer of de stekkers aan beide uiteinden correct zijn ingestoken, d.w.z. niet scheef staan. Let er bij snellaadstations met een stevig verankerde laadkabel op dat u de stekker niet te ver naar beneden trekt om contact te maken met het voertuig.

laadkabel adapter

Laadkabel adapter

Met de Type 1 Naar Type 2 Verloopstekker Elektrische Auto 32 Ampère kun je je type 1 laadkabel gebruiken om je type 2 auto op te laden. Je sluit de adapter gemakkelijk aan op de stekker die je normaal in je type 1 auto plugt.De maximum laadsnelheid is 7,4 kW met een stroomsterkte van 32 Ampere.

Verloopstekker laadpaal

Met de juiste laadpaal verloopstekker ben je voorbereid op elke laadsituatie. U kunt de verloopstekker laadpaal gebruiken voor uw bestaande laders en laadkabels om deze op verschillende aansluitingen en stopcontacten aan te kunnen sluiten. Met de juiste laadpaal verloopstekker laadt u eenvoudig op bij huishoudelijke stopcontacten, campingstopcontacten (blauwe CEE-stopcontacten) en hoogspannings stopcontacten (rode CEE-stopcontacten). Met een all-in-one adapterset ben je onderweg altijd flexibel.

Welke laadstekkers nieuwe e-auto’s?

In Nederland zijn met name de volgende connector types gangbaar bij e – auto’s :

 • type 1 laadconnector ,
 • type 2 laadconnector ,
 • CCS connector en de
 • CHAdeMO connector .
 • Daarnaast is er de Tesla Supercharger,
 • normale -stekker
 • CEE -stekker

Hebben alle elektrische auto’s dezelfde stekker?

De meeste openbare laadpalen zijn voorzien van een type 2 stopcontact. Elke mode 3 laadkabel kan erop worden aangesloten, dus zowel elektrische auto’s met type 1 als type 2 stekkers kunnen worden opgeladen. Alle Mode 3 kabels hebben aan de laadpaalzijde de zogenaamde Mennekes stekker (type 2) .Als je auto afwijkt heb je dus een laadpaal adapter of een laadpaal verloopstekker nodig.

verloopstekker laadpaal

Laadkabel adapter

Hoe te gebruiken? Deze kabeladapter kan worden gebruikt om een elektrisch voertuig te laden met een normale contactdoos. De adapter kan worden gebruikt om door de type 2 stekker het type 2 stopcontact van het laadpunt te stekken en het uiteinde van de adapter te verlengen met een normale 230V-kabel en deze aan te sluiten op de auto.

Hoe ziet een Type 2-connector eruit?

De Type 2 stekker heeft zeven contactpennen , waarvan er zes in een cirkel zijn gerangschikt en één contact pen in het midden is aangebracht. De twee pinnen op de platte rand van de connector zijn kleiner dan de andere vijf.

Wat is het verschil tussen Mode 2 en Mode 3 laadkabels?

In mode 2 zijn de kabels voorzien van een weerstandscodering. Dit specificeert een stroombegrenzing voor de laadelektronica in het voertuig. In modus 3 kunnen het voertuig en het laadstation communiceren via de laadkabel . Mode 4 laadkabels worden ook zelden gebruikt.

Wat voor laadkabel heb ik nodig?

In Europa heeft de type 2 stekker zich als standaard gevestigd. Om uw elektrische auto op te laden heeft u ofwel een mode 3 laadkabel van type 2 naar type 2 (bijv. voor VW ID3) of een mode 3 laadkabel van type 2 naar type 1 (bijv. voor Nissan Leaf) nodig. Mode 3 -laadkabels maken laadvermogens tot 43 kW mogelijk.Dus in sommige gevallen heb je een laadpaal adapter of een laadpaal verloopstekker nodig om je elektrische auto op te laden.

cee laadkabel adapter

Laadpaal adapter

Deze compacte en functionele CEE-adapter IP 44 is geschikt voor permanent gebruik buitenshuis en is de ideale oplossing als de passende aansluitingen niet aanwezig zijn. De adapter-koppeling van CEE naar geaard stopcontact

CEE Adapter E-Auto

Een cee aansluiting is meestal een ,,kracht” aansluiting, de cee krachtaansluiting is rood.De cee kracht aansluiting zijn voorzien van 400 volt spanning.De stopcontacten kunnen worden gebruikt om je elektrische auto op te laden, hiervoor heb je een laadpaal verloopstekker of een laadpaal adapter nodig.

Je hebt ook blauwe cee aansluitingen ,die zijn voor zien van 230 volt, ook hier heb je een laadpaal verloopstekker of een laadpaal adapter nodig.